Létrehozva: 2016.08.18.

A nagy lábos trükk! Így lesz minden edényed olyan, mintha új lenne

Rengeteg természetes tisztítószer létezik, amivel meg tudod tisztítani a konyhai edényeket. Nagyanyáink ismerték még ezeket a trükköket, ideje, hogy kipróbáld õket.

Nem kell különleges dolgokra gondolni, csak egyszerű mindennapi praktikákat kell elsajátítanod.

Az alumínium edényeidet csillogóvá teheted, ha almahéjat főzöl bennük.

A kívülről ráégett ételmaradékot sós ecettel tudod a legkönnyebben eltávolítani.

A vas palacsintasütőt, vagy öntöttvas edényedet elmosás után töröld szárazra, majd kend be olajjal, így nem fognak berozsdásodni.

Ha odaégetted az ételt, hints az edényed aljára sót, hagyd állni egy-két órát, ezután már könnyen el tudod tisztítani. Ha nehezen jön ki az odakozmált réteg, forrald fel és hagyd kihűlni.

Zománcos edények megbarnult belsejét újjá tudod varázsolni, ha  krumplit főzöl benne, egy napig hagyd állni, majd újra forrald fel.

A külsejét egyszerű konyhasóval tudod ragyogóvá tenni.

A foltos fémedények egyik leghatásosabb tisztítószere a citromlé. Ha ez nincs kéznél, nagyon könnyen újjá tudod varázsolni az edényt a savanyúság levével is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek