FAZÉK

3 nya­lánk­ság gye­rek­napra

Ezen a napon min­den gye­rek meg­ér­demli, hogy egyen va­lami fi­nom­sá­got. Most gyor­san és egy­sze­rűen lep­het­jük meg őket és biz­tos, hogy nagy mo­soly lesz a ju­ta­lom!

Szuper ötlet lehet gyereknapra, ha meghívjuk magunkhoz a lurkók barátait, osztálytársait játszani, vagy közös programokat szervezünk velük. Ilyenkor jó, ha megkínálhatod őket néhány finomsággal!

Három nagyszerű édességet mutatunk, amit imádnak a srácok és te is könnyen elkészítheted bármelyiket!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kókuszos-csokis sütinyalóka

Fotó: 123RF

Hozzávalók: 15 db-hoz

  •     10 dkg háztartási keksz
  •     5 dkg kókuszreszelék
  •     1 dl tej
  •     10g keserű kakaópor
  •     5 dkg porcukor
  •     2 evőkanál sárgabarack lekvár
  •     3,5 dkg lágy vaj
  •     3 teáskanál rumaroma
  •     1 teáskanál kókuszaroma (ízlés szerint)
  •     10 dkg keserű tortabevonó, vagy fehér csoki
  •     kókuszreszelék, színes apró cukorkák

Így készítsd el:

1. Daráld le a kekszet és gyúrd össze a többi hozzávalóval.

2. A tésztából sodorj diónyi golyókat, majd ezeket sorakoztasd tálcár és tedd hűtőbe, kb 25-30 percre.

Eközben a címlapon

3. Majd mindegyik golyót szúrd nyalókapálcára, majd 1-2 órára tedd vissza hűtőbe.

4. Néhány óra múlva szilárdan összeáll, ekkor csorgass rá olvasztott csokit és szórd meg durva szemű kókuszreszelékkel, vagy más kiválasztott színes cukorkákkal.

Marcipánból akár kis állatfejeket is formázhatunk rá a gyerekekkel!

Sütőben sült színes fánk

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  •     1/2 kg liszt
  •     3 dkg élesztő
  •     3 dl langyos tej
  •     15 dkg cukor
  •     1 teáskanál só
  •     2 tojás sárgája
  •     5 dkg olvasztott vaj
  •     tetejére ízlés szerinti lekvár, krém

Így készítsd el:

1. Langyos tejben futtasd meg az élesztőt kevés cukorral, majd keverd össze a lisztet a többi hozzávalóval és add hozzá a tejben felfuttatott élesztőt is.

2. Dolgozd össze, majd tedd a tésztát meleg helyre 1 órára.

3. Ha megkelt, óvatosan nyújtsd ki kb. 2 ujjnyira a tésztát és szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságba egymástól a fánkokat.

4. Takard le konyharuhával és hagyd pihenni még 20 percet. Nyomj a közepébe kisebb mélyedéseket.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd készre.

Díszítheted csokival, színes krémekkel és cukorkákkal is.

Gyümölcsös jégrém

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

  • 10 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs vagy friss eper
  • 1 kivi
  • 1 dl almalé vagy limonádé
  • jégkrém formák

Így készítsd el:

1. Tedd a jégkrémformákba a kivit, a bogyós gyümölcsöket,

majd öntsd fel limonádéval vagy almalével.

2. Tedd a mélyhűtőbe néhány órára.

Bármilyen gyümölccsel finom és akár joghurttal is készítheted!