BIZARR

Minden élőlényt foglyul ejt és kíméletlenül megöl a gyilkos tó

Hátborzongató látvány, amikor a száraz évszakban apadni kezd a tó vize. A víz színe alól megkövült tetemek sokasága bukkan elő. Igazi halálvidék ez.

Az Észak-Tanzániában található Nátron-tó titokzatos módon magához vonzza az élőlényeket, elsősorban a madarakat, majd kíméletlenül végez velük.

Azt mondják a tó titkát ismerő emberek, hogy a magasból olyan különös módon tükröződik a víz felszíne, aminek képtelenek ellenállni a fölötte repülő élőlények. A tó magához vonzza a madarakat és a denevéreket.

Csakhogy a vízfelszín közelébe érő állatok elkábulnak, majd a víztükörnek csapódnak.

Ebben a pillanatban pedig foglyul ejti őket a Nátron-tó.

A tómederben a világ leglúgosabb természetes vize található, a benne lévő gyilkos töménységű só és nátrium-karbonát elpusztítja ami él. Másrészt épségben megőrzi és konzerválja áldozatainak vázát.

A kiszáradt madarak, denevérek és egyéb állatok akkor kerülnek felszínre, amikor a rekkenő hőségben elpárolog a víz. A nátron oldatból előbukkanó vérfagyasztó "kőszobrok" egy fotóst is megihletettek.

Olyan pózba helyezte a megtalált tetemeket, ahogy életükben lehettek és így készítette el ezt a hátborzongató sorozatot.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?