Létrehozva: 2017.02.07.

Cukor nélküli csoda: Tarol a neten a tejfölös-meggyes piskóta

Megint kiderült, hogy a magyar nõk verhetetlenek, ha süteményrõl van szó! Íme, egy isteni gyümölcsös piskóta, ami cukor nélkül készült, így fogyókúrába is beilleszthetõ. Ráadásul fantasztikusan finom!

Szerző Molnár Hédi

Soha többé nem kell elhagynod a régi, megszokott ízeket, ha fogyókúrázol. Ehhez mindössze néhány okos változtatást kell megejteni: a szénhidrátban gazdag alapanyagokat cseréld le kímélő összetevőkre. Ne használj cukrot és a liszted is minél egészségesebb  legyen. Egy lelkes magyar diétázó szeret kísérletezni, ezúttal egy szuper recepttel örvendeztette meg az internetet - mi is itt bukkantunk a sütire. De ami a lényeg: kipróbáltuk, és nagyon finom! Külön öröm, hogy mindent a tejfölös pohárral kell kimérni, így nem vita, hogy mennyi az annyi.

Tejfölös-meggyes piskóta diétázóknak

Hozzávalók:

  • 1 pohár (325 g) tejföl, lehetőleg laktózmentes
  • 1 tejfölös pohár Norbi liszt
  • 1/2  tejfölös pohár Zéró édesítőszer
  • 1/2 zacskó Vanillia sweet
  • 1 zacskó sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1/2 tejfölös pohár olíva olaj
  • 40 dkg fagyasztott meggy
  • 1. Keverj össze minden hozzávalót egységes masszává, majd öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kb. 30x30 cm-es tepsibe.

    2. Szórd meg a felolvasztott, lecsöpögtetett meggyel, majd tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

    3. Kihűlés után szórd meg porrá őrölt Vanilla sweettel.

    (Forrás: Berni Fejes, Facebook)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek