12 gramm szénhidrát: szuper diétás lett a császármorzsa
Igazi retró finomság, amit még mindig szívesen készítenek a nagymamák. Diétában persze kissé necces! Nem hagyják annyiban a magyar fogyókúrázók, jobbnál jobb ötletekkel teszik szuper egészségessé a smarnit!- Szerző: Ripost
Császármorzsa nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ez az egyszerű desszert nemcsak könnyen elkészíthető, de finom lekvárral tálalva egyszerűen verhetetlen. Nem mondanának le róla a magyar diétázók sem, ezért legnagyobb táborukban hetek óta zajlik az ötletelés, hogyan lehetne csökkenteni ennek az isteni desszertnek a szénhidráttartalmát. Született is néhány igazán remek és nagyon finom verzió. Így biztos nem hizlal a császármorzsa! Ezt nézd!
Császármorzsa 12g CH/adag
(Készítette: Hampuk Zsolt)
Hozzávalók
4 személyre:
- 120 g Update1 Norbi liszt
- 40 g Update1 Zero édesítőszer
- 30 g vaj
- 6 db tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
- cukor nélkül készült barack lekvár
Így készül:
A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport, a tojássárgáját és az olajat. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük, közben fakanállal óvatosan szaggatjuk. A kész császármorzsát Update1 baracklekvárral tálaljuk. Majd kávédarálóban porrá őrölt Zero édesítővel megszórjuk. Ízlés szerint tehetünk rá cukormentes tejszínhabot.
Császármorzsa diétázóknak
(Készítette: Pataki Szilvia)
Hozzávalók:
- 3 ek esti liszt
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 1/2 cs sütőpor
- Lovely Sweet édesítő, ízlés szerint
- 3-4 ek. olaj, a sütéshez
- Cukor nélkül eltett házi szederlekvár
Így készül:
A tésztához való alapanyagokat keverjük össze, majd egy palacsintasütőben vagy más serpenyőben süssük ki. Közben folyamatosan forgassuk, keverjük, aprítsuk a fakanállal. Finom lekvárral isteni!
Smarni cukor nélkül
(Készítette: Király Miklósné)
Hozzávalók:
- 3 ek. púpos vaníliás shake por
- 2 dl tej (lehetőleg kókusztej)
- 2 tojás
- 1/2 cs sütőpor
- kókuszzsír a sütéshez
Így készül:
Turmixgépben keverjük simára a tészta hozzávalóit. Majd adagonként 1-1 teáskanál kókuszzsíron süssük meg serpenyőben. Sütés közben kevergessük, és szabdaljuk, így lesz morzsalékos az eredmény. Cukor nélkül készült lekvárral egyszerűen csúcs!
Túrós császármorzsa
(Készítette: Nagyné Boda Heni)
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 ek. Norb
i liszt - 2 tojás
- 2 ek. tejföl
- 2 ek. eritrit
- 1,5 ek chia mag, darálva
- pici vanília vagy Vanilla Sweet
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj a sütéshez
- saját készítésű baracklekvár, cukor és tartósítószer nélkül
Így készül:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit és vajon süssük ki egy serpenyőben. Közben kevergessük, aprítsuk a fakanállal. Cukor nélkül készült lekvárral kínáljuk!