SIKK

Ezeket kell tudnod a szempillaspirálról

A szempillaspirál nem véletlenül bújik meg minden nő sminktáskájában: szépen kiemeli a tekintetet, keretezi a szemet, és akkor is friss, üde megjelenést biztosít, ha semmilyen más sminket nem használsz. De vajon mire jók a különféle kefeformák? Nem mindegy, milyet választasz?
címkék:
  • Szerző: Ripost

A szempillaspirál az egyik legfontosabb sminkeszköz: akkor is üdévé, nyílttá és kifejezővé teszi a tekintetedet, ha egy kevés alapozón és púderen kívül más sminket nem használsz. De a teljes gálasminket is a jól megválasztott szempillaspirál koronázza meg. Azt azonban érdemes tudni róla, hogy háromhavonta le kell cserélned: ha ugyanis a kefén baktériumok telepszenek meg, könnyen megfertőzheted vele a szemed.

A legtöbb nő még mindig a fekete szempillaspirálra szavaz, pedig egyre többféle színű kapható ebből a sminkszerből. Ha a szempilláid természetesen nem fekete, hanem világosabb, illetve, ha fáradtan keltél, a fekete spirál túlságosan megkeményíthetné a vonásaidat. Ilyenkor próbáld ki inkább a sötétbarnát, amely természetesebb megjelenést biztosít. A sötétkék szempillaspirál nagyon érdekesen tükrözi vissza a kék szeműek szemszínét. A színes spirálok inkább a bevállalósabbaknak valók, és nagyon jól illenek a feltűnő, színes szemfestéshez. De vajon mit tudnak a különböző kefeformák?

Az ívelt spirálkefékkel nagyon könnyű sminkelni, mivel követik a szempillák vonalát, és még akkor is adnak nekik egy kis ívet, ha azok egyébként nehezen göndörödnek.

Az ívelt kefe szinte minden szempillatípusra kiváló a rövid, ritkás, nehezen göndörödő szálakat ugyanolyan szépen megformázza, mint a hosszú, sűrű pillákat. Az egyenes kefénél a méret a lényeg: a vastag kefét csak akkor válaszd, ha hosszúak a pilláid. Ha rövidebbek, akkor inkább vékony kefét keress.

Az ilyen vastag és sűrű spirál a természetüktől fogva hosszú szempillákhoz való, azokat azonban gyönyörűen hangsúlyozza.

A lefelé szélesedő spirál a precíz felvitelt segíti, a hegye ugyanis a szemzugba is befér, a legkisebb szálakat is eléri.

Az apró, lefelé szélesedő kefével a rövidke szempillákat is meghosszabbíthatod. A hosszabbító hatású spirálok speciális rostszálai a saját szempilláidhoz ragadnak, ezért azok hosszabbnak tűnnek.

A vékony kefe is a rövid szálakat segít ideálisan szétválasztani és kiemelni.

A buzogány alakú spirálkefét is a rövid szempillájúak kedvére találták fel: az apró fej lehetővé teszi, hogy szinte minden szálat külön megformázz.

A műanyag kefékkel vastagíthatod a pilláidat, tincses hatást érhetsz el. A hagyományos spirálkefék viszont akár szálanként szétválasztják a pillákat.

A csavart formájú spirálkefe nagyon szép ívet ad a pilláidnak, és csak elsőre látszik bonyolultnak, valójában könnyű vele bánni.

A kefe gömb alakú feje az apró szálacskák elérésében és szétválasztásában segít.

A spirál hajlított szára a műveletet könnyíti meg: egyszerűbben odaférsz vele a pilláidhoz.

A volumennövelő szempillaspirálok a legvékonyabb pillaszálaknak is tartást, testességet adnak.

A fekete helyett választhatsz barnát vagy sötétszürkét is - különösen akkor, ha szőke vagy, így a szempillád sem fekete.

A szempillaspirál kiválasztásánál azt kell eldöntened, mi a legfontosabb célod: hosszabbítani szeretnéd a pillaszálakat, vagy inkább plusz dússágra, sűrűségre vágysz? Formálni szétválasztani szeretnéd őket, vagy tincses műszempilla hatást szeretnél elérni?

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?