Létrehozva: 2019.12.06.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Szerző Ripost

MENTÁLIS BETEG LEHET A KÉSELŐ DIÁK

Pár hónapja kezdődtek a mentális problémák annál a mintadiáknál, aki csütörtökön fizika órán megkéselte tanárnőjét – tudta meg a Tények. A 17 éves tanulónak hétfőn kellett volna menni pszichiáterhez. A tragédia az osztálytársak szerint azért történt, mert a fiú hármast kapott. A szülei kiborultak, miután megtudták, mit tett gyermekük. Az édesapa pénteken reggel meg is látogatta a megszúrt tanárnőt a győri kórházban. Fia nevében is bocsánatot kért tőle.

H. András rettegett attól, hogy 4,5 alá esik az átlaga, ezért a matekból kapott hármastól teljesen kiborult. Osztálytársainak azt mondta, nem tetszik neki, ahogy a nő tanít és ha rossz jegyet kap leszúrja. Fizika órán egy trükkel a háta mögé került, és beváltotta ígéretét, erről a késelő fiú egyik diáktársa beszélt.

A fiú a tanári székben várta meg a rendőröket, akik őrizetbe vették. Az 51 éves pedagógust az intenzív osztályra szállították, barátja kamerán kívül azt mondta a Tényeknek, hogy a tüdejét ért szúrástól légmellet kapott, ezért fájdalmai vannak, de az állapota stabil, már elhagyhatta az intenzív osztályt. A nő nyilatkozni nem akart.

H. András kiskorától kezdve zárkózott volt, de kitűnő tanuló, hangversenyekre járt, az egész családja büszke volt rá. Azonban idén nyáron megváltozott a viselkedése, úgy tudni, egy személyiségzavart állapítottak meg nála, hétfőn ment volna pszichiáterhez. Azonban ezt a vizsgálatot már nagy valószínűséggel a börtönben végzik el rajta. A győri iskolába a késelés után pszichológus foglalkozott a diákokkal és tanárokkal egyaránt, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát.

MAGYAR ORVOS HALT MEG MALAJZIÁBAN

Meghalt egy magyar háziorvos Malajziában, feltehetően vízbe fulladt. A 61 éves nő egyedül ment úszni, egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. Az áldozat a békés megyei Bélmegyeren volt orvos, a helyiek jó embernek ismerték. A maláj partoknál nem ritkák a balesetek, egy szakértő szerint a tenger a gyakorlott úszókat is gyakran próbára teszi.

A 61 éves Ilona a malajziai Langkawin halt meg. Bement úszni a tengerbe, de a hullámok közül húzták ki. A nő Thaiföldről érkezett Malajziába, másik 37 magyar turistával együtt, a landolás után alig pár órával halt meg. A helyi lap szerint Ilona egyedül ment úszni.

A Tények által megkérdezett turisztikai szakértő azt mondja, Lankawi nagyon kedvelt úticél a turisták körében, azonban a tenger veszélyes lehet.

A háziorvos volt férje a Blikknek azt mondta, hogy még ők sem tudják pontosan, mi történt. A holttestet a közeli kórházba szállították. Vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a nő halálát.

KITETTÉK A KOCSMÁBÓL, HALÁLRA FAGYOTT

Halálra fagyott egy férfi Kenderesen, miután két vendég zárórakor kitette az utcára, ahol lefektették a földön. A pultos is látta, hogy a magatehetetlen nyugdíjas a járdán fekszik, de magára hagyta és hazament. Reggelre a férfi meghalt. Néhány nappal ezelőtt Nagylókon is hasonló tragédia történt, akkor az áldozatot ismerősei viccből egy székhez kötözték, amellyel felborult és azért hűlt ki.

A rendőröket azzal hívták fel, hogy egy holttest fekszik az úton. Először nem merült fel, hogy bárki felelős lehet a férfi haláláért, de a nyomozók hamar rájöttek, hogy gyanúsak a körülmények.

A 60 éves férfi a helyiek szerint törzsvendég volt a kocsmában, kedd este is ott töltötte az idejét, egészen zárásig. Akkor a gyanú szerint 2 másik vendég kikísérte a magatehetetlen idős férfit, majd a járdán lefektették, és magára hagyták.

A pultos mikor bezárta a kocsmát, látta, hogy ugyan a férfi a földön fekszik, de nem tett semmit, csak hazament.

A magára hagyott férfi halálát az orvosszakértő szerint kihűlés okozta, ugyanis fagypont körüli hideg volt éjszaka. A helyiek szerint azonban lett volna hova hazamenni, mert két háza is van Kenderesen.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett