POLITIK

Tényleg rosszabb termékekkel etetnek minket? Íme a válasz!

Eddig az volt a gyanú, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult ki az élelmiszeripari termékek minőségében.
  • Szerző: Ripost

Azt állítja mai jelentésében az Európai Bizottság: nincs bizonyíték arra, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében, az eltérő összetételű, de azonos vagy hasonló csomagolású áruk előfordulása szerintük nem mutat egyértelmű területi mintázatot.A brüsszeli testület közel 1400 terméket vizsgált 19 európai uniós tagországban, de a forgalmazott élelmiszeripari áruk rendkívüli sokszínűsége miatt a minta nem volt reprezentatív. Az esetek 22 százalékában eltérő volt az összetétel a hasonló csomagolásban, míg 9 százalékban az eltérő összetételű termék teljesen azonos csomagolású volt. Ezt pedig azt jelenti, hogy a termékek 31 százaléka valóban nem azonos. 

Az Európai Bizottság jelentése úgy fogalmaz: az áruk mintegy 23 százalékának a csomagolása és az összetétele is azonos volt, míg 27 százalék esetén a különböző összetételt feltüntették a csomagoláson - írja az MTI.

Az eltérő termékek előfordulása nem mutat egyértelmű területi mintázatot, és a vizsgált áruk összetételének eltérései sem jelentenek feltétlenül különböző minőséget - vélekedik a brüsszeli testület.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?