POLITIK

Orbán Viktor: A magyarok nem rasszisták

A miniszterelnök szokásos pénteki rádiós nyilatkozatában külön kitért a gyöngyöspatai úgynevezett szegregációra és az ebben az ügyben született ítéletre is.
  • Szerző: Ripost

A miniszterelnök azt mondta, a kiindulópont a magyarok igazságérzete. A magyar emberek támogatják, hogy segély helyett munkát adjunk – tette hozzá. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is.

A magyarok nem rasszisták. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért – mondta Orbán Viktor.

Fotó: mti

A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét. Úgy nem lehet orvosolni a bajt, hogy pénzt adunk a semmiért – tette hozzá.

Ha szolgáltatást adunk nekik, az egy járható út. Szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás - vélekedett a kormányfő. Provokációnak érzi az ügyet – mondta -, amely a cigány-magyar együttélés helyzetének javulását, a cigányok nyomorból való kiemelését elősegítő politikát torpedózhatja meg.

„Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk” – közölte, megjegyezve azt is, hogy a baloldali-liberális kormányok időszakában indult iskolai gyakorlatról van szó, a Fidesz-KDNP-kormány más típusú felzárkóztatást vezetett be.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?