POLITIK

Migránsokkal csaptak össze Isztambulban a török rendőrök

A koronavírus-járvány miatt lezárultak Európa határai, így sok, Törökországban rekedt migráns vissza akar térni a hazájába. Ebből adódott a minapi konfliktus.
címkék:
  • Szerző: M.M.

Tüntetésbe kezdtek algériai bevándorlók az egyik isztambuli reptéren hétfőn, miután törölték azt a járatot, amivel vissza akartak jutni hazájukba.

Erre válaszul megjelentek a török hatóságok emberei is, akik erőteljesen léptek fel az algériaiakkal szemben. Az esetről több videó is készült.

Feszült helyzet alakult ki hétfőn az isztambuli Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtéren, amelyet elözönlöttek az algériai migránsok. A hírek szerint a bevándorlók azért érkeztek Törökországba, hogy onnan továbbmenjenek Görögország és az EU irányába.

Most viszont már inkább vissza akarnak menni a hazájukba – a repülőjárataikat azonban törölték, így mintegy 2500-an ragadtak az isztambuli repülőtéren. Emiatt a hangulat is kiéleződött, az algériaiak ugyanis tüntetésbe kezdtek a reptéren a járatuk törlése miatt. Erre válaszul a török hatóságok is megjelentek, akik igyekeztek csírájában elfojtani a tüntetést, számos tüntetőnek nekiestek, sérülést okozva nekik.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?