POLITIK

Máris csicskáztatják Karácsonyt

Azokat kénytelen maga mellé venni „alvezérnek”, akikről korábban lesújtóan nyilatkozott. De már nem ő diktál.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A DK-s Gy. Németh Erzsébet, az MSZP-s Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely főpolgármester helyettese – írja a Népszava.

A névsor már csak azért megdöbbentő, mert a főpolgármester a választási kampányban kiszivárgott hangfelvételen éppen ezt a két politikust szidta. Egyre több a bizonyíték, hogy Karácsony nem a maga ura.

Korábban ezt találta mondani róluk:

 

  • Tüttő Katáról: „a Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél.”

 

  • Gy. Németh Erzsébetről: „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

 

Beszédes, hogy miután kikerült a hanganyag, Karácsony közös fényképet posztolt a Gyurcsány-párti politikussal, azt sugallva, hogy minden rendben közöttük. Ahogy megjósolta, Gy. Németh végül elvesztette a XVII. kerületi polgármester-választást, azonban kompenzációs listáról mandátumot szerzett a Fővárosi Közgyűlésben. Hát most meg már jó lesz alvezérnek... Mint ahogy a híres-hirhedt Leisztinger élettársa is, akinek mégiscsak erős volt az a bizonyos ajánlólevele...

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?