Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.26.

Már félmillió embernek segített a magyar humanitárius program

Világszerte eddig félmillió ember szülőföldön maradását vagy otthonába való visszatérését tette lehetővé Magyarország programja.

A magyar humanitárius támogatások Kenyában is hatékonynak bizonyulnak, ami igazolja a program alapvetését: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani – jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára.

Újabb mérföldkőköz érkezett a Hungary Helps programja.

Humanitárius támogatásainkkal félmillió ember szülőföldön való megmaradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé négy év alatt

– jelentette ki Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps megvalósításáért felelős államtitkára.

Piros-fehér-zöld színű lufikkal és helyi gyerekek énekével nyitották meg csütörtökön Nairobiban azt a szakképző központot, amelyet Hungary Helps program részeként épült fel – számolt be róla az M1 Híradója.

A központ több mint 500, reménytelenségben élő gyerek számára nyújt segítséget. Azt teszi lehetővé számukra, hogy szakmát tanuljanak, ezáltal dolgozni tudjanak, így a szülőhazájukban is meg tudjanak élni.

A Hungary Helps négymillió forintos támogatását a csapat személyesen vitte el. A gyerekek pedig azonnal birtokba is vették az épületet és a hozzá tartózó játszóteret is.

Azbej Tristan a közösségi oldalán megosztott, Kenyában rögzített videón beszélt az országban uralkodó állapotokról, illetve a magyar modell eredményeiről. Emlékeztetett, hogy Kenya jelenleg az egyik legfontosabb migrációs tranzitország Afrikában, ahol a lakosság jelentős része európai szemmel elképzelhetetlen nyomorban él, az áradások és fegyveres konfliktusok pedig olyan további súlyos problémák forrásai, mint az éhezés.

Mindeközben a keresztény közösségeket az al-Shabaab és más dzsihadista csoportok veszélyeztetik.

A szegény családban nevelkedő gyermekek kisebb eséllyel vesznek részt az oktatásban, növekvőben a fiatalkori bűnözés, az iszlamista radikalizáció.

Ez a folyamat pedig erősíti az Európába irányuló migrációt” – mutatott rá az államtitkár, és hangsúlyozta: a helyszínen tájékozódva meggyőződött arról, hogy a Hungary Helps programja Kenyában is hatékonyan működik és a helyi közösségek megmaradását szolgálja.

Az eredményeink igazolják alapvetésünket: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani

– hangzott el a Hungary Helps videójában.

A Hungary Helps 2017 óta működik. Azért indítottal el a magyar kormány, hogy támogassa a konfliktus-övezetekben élőket, kiemelten az üldözött keresztényeket azért, hogy ne kelljen elmenekülniük saját hazájukból.

A Hungary Helps program céljairól:

Nem hagyjuk magukra az ártatlanul szenvedőket. Megóvjuk azokat a közösségeket, amelyeket vallási vagy más üldöztetés, erőszak, katasztrófák vagy a migráció hatásai fenyegetnek. Erre kötelez ezer éves keresztény örökségünk, az ebből fakadó erkölcsi kötelességünk, de az emberiesség általános elve is. A magyar kormány ezért kiveszi részét a nemzetközi humanitárius szerepvállalásból, egy sajátos nemzeti modell alapján, melyet úgy nevezünk Hungary Helps, azaz a segítő Magyarország programja. Magyarország Kormányának migrációs és humanitárius politikája kéz a kézben jár. Mi nem azt támogatjuk, hogy a szükséget szenvedő emberek útra keljenek, hanem azt, hogy ne kelljen elindulniuk szülőföldjükről, sőt, visszatérhessenek oda. Határozott és következetes alapelvünk az, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajba jutott embereket Európába és hazánkba hozni. Az eredmények visszaigazolják ezt a megközelítést: a Hungary Helps Programon keresztül nyújtott humanitárius támogatásainkkal félmillió ember szülőföldön való megmaradását vagy otthonába való visszatérését tettük lehetővé. Honlapunk a Hungary Helps Program munkáját hivatott bemutatni, de lehetővé teszi azt is, hogy ne csak a tételes felsorolásokat és számokat lássuk, hanem a mögöttük lévő arcokat és történeteket. Ez ad ugyanis a Programunk támogatóinak és partnereinek megerősítést, hogy a jövőben is elkötelezetten folytassák jószolgálati tevékenységüket, az üldözött keresztények és más bajba jutott közösségek megsegítéséért végzett missziójukat. Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin a harmadik világháborúról beszélt

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Teljesen kiborult a lottónyertes: „Soha többé nem játszom ezt a játékot”

mandiner.hu

Odaszúrt Liuéknak és Kínának a magyar gyorskorcsolyázók csapatmenedzsere

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

magyarnemzet.hu

Kiderültek a részletek Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről, ez van a rendőri jelentésben

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Minden magyar a szívéhez kapott, Szoboszlai őrjöngve esett össze fájdalmában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?