KÜLFÖLD

Veszély a boltokban: ételek megmérgezésével fenyegetőzik a terrorista

Már találtak mérgezett ételt a boltokban, a férfi komolyan gyilkolni akar - több országban is lecsapna.
  • Szerző: Ripost

Élelmiszerek megmérgezésével fenyegetőzik egy zsaroló Németországban. A konstanzi rendőrkapitányság, a ravensburgi ügyészség és a baden-württembergi fogyasztóvédelmi és mezőgazdasági minisztérium közös közleménye szerint egy ismeretlen megfenyegetett több üzletláncot, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek neki.

 

A zsaroló tízmillió eurót (3,1 milliárd forintot) követel, vagy beteríti a veszélyes termékekkel az üzleteket. A hatóságok szerint a fenyegetést nagyon komolyan kell venni - a zsaroló ugyanis már cselekedett is. Kisüveges kiszerelésű termékekben már találtak mérget, ezeket Friedrichshafen üzleteiben helyezte el a fenyegetőző. Szerencsére a szennyezett termékeket még időben kiszűrték: öt üveg csecsemőtápot mérgezett meg a terrorista, akár meg is ölhette volna vele a babákat.

Biztonsági kamerák felvételei alapján a feltételezett elkövető egy 50 év körüli férfi. A felvételeket nyilvánosságra hozták és a lakosság segítségét kérik a gyanúsított elfogásához. Emellett fokozott óvatosságra intettek, a közlemény szerint ellenőrizni kell, hogy sértetlen-e a megvásárolni kívánt termékek csomagolása.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?