KÜLFÖLD

Soltész Miklós: Meg lehet állítani a migrációt

Az e heti európai parlamenti (EP-) választáson meg lehet állítani a Brüsszel által támogatott migrációt, és meg lehet védeni az európai keresztény kultúrát - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.
  • Szerző: ripost

Soltész Miklós, a felvidéki Révkomáromban szerdán Csáky Pállal, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti képviselőjével és képviselőjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatót a választás tétjeiről.

Az államtitkár a szombati szlovákiai voksolást az eddigi legfontosabb EP-választásnak nevezte, tekintettel arra, hogy azon

olyan „visszafordíthatatlan folyamatok megállításáról" születik döntés, mint a bevándorlás.

„Nem döntöttek még az emberek olyan dologról (az EP-választáson) sosem, amely egy visszafordíthatatlan folyamat megállítását szolgálja” – hangsúlyozta Soltész Miklós. Rámutatott: segíteni kell a bevándorlásellenes erőket, így az MKP-t is, amely a Fidesz-KDNP természetes szövetségese, s amellyel nagyon jól működtek együtt az EP szintjén is az elmúlt években.

Csáky Pál az EP-választásról szólva külön örömnek nevezte, hogy a küzdelemben az MKP nincs egyedül, mivel

egy Kárpát-medencei magyar-magyar szövetség részese, s így „egy csapatért küzd”.

Az MKP listavezetője célkitűzéseikről azt mondta: cél, hogy sikerüljön továbbvinni a klasszikus kereszténydemokrata értékrendet az EP-ben, és az is, hogy úttörői legyenek a kisebbségi jogok megvalósításáért folytatott igyekezeteknek. Hozzátette:

a szombati voksolással a felvidéki magyar választók új lendületet adhatnak ennek az együttműködésnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?