kereszténység

37 találat
POLITIK

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

A támogatjuk keresztény társainkat és megelőzzük egy menekülthullám létrejöttét.

SZTÁRDZSÚSZ

A járvány alatt is misére járt Szikora Róbert

A koronavírus-járvány alatt sem mulasztott szentmisét Szikora Róbert. A népszerű énekes szoros kapcsolatot ápol Istennel, a templomba járás az élete szerves részét képezi, ezen pedig a járványhelyzet sem változtathatott.

POLITIK

Több pénzt kaphatnak idén a civilek

Az idei 7,7 milliárd forintról, jövőre 9,2 milliárd forintra nő a civil szervezetek közvetlen költségvetési támogatása – jelentette be a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

INSIDER

Elképesztő, mit hozott össze Budapesten a végtagok nélküli prédikátor

Erdélyben, majd Budapesten járt a világhírű keresztény prédikátor, a végtagok nélkül született Nick Vujicic. Óriási tömegek voltak kíváncsiak rá: a motivációs tréner szeretetről szóló előadása megtöltötte a csarnokot Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron is,

RIPOSTER

Orbán Viktor: A keresztény örökséghez hűnek kell maradni

A migráció Európára és Afrikára gyakorolt hatásairól valamint a keresztényüldözésről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és etióp keresztény vezetők tárgyalásán Budapesten, a Karmelita kolostorban.

HARCÉL

Kovács Zoltán: Az Uniónak meg kell állítania a migrációt

A kormány javaslata szerint az Európai Unió új, öt évre szóló stratégiai menetrendjének tartalmaznia kell a nemzeti hatáskörök megőrzését a migráció ügyében, a szuverenitás tiszteletben tartását és a keresztény kultúra védelmét.

HARCÉL

Novák Katalin: Magyarország nem hajlandó önként átadni Európát

Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól az európai parlamenti választáson - közölte Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatornán.

KÜLFÖLD

Soltész Miklós: Meg lehet állítani a migrációt

Az e heti európai parlamenti (EP-) választáson meg lehet állítani a Brüsszel által támogatott migrációt, és meg lehet védeni az európai keresztény kultúrát - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős á

HARCÉL

A magyaroknak joguk van megvédeni határaikat

A keresztényüldözésről és Európa hagyományos értékeinek megvédéséről volt szó Orbán Viktor miniszterelnök és Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház (ACN) franciaországi szervezete igazgatójának szerdai megbeszélésén a Karmelita kolostorban.

KÜLFÖLD

Az USA és Magyarország is védi a kereszténységet

Az új fejezetükhöz érkező magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika és a ragaszkodás a keresztény értékek megőrzéséhez.

RIPOSTER

Brazília és Magyarország védi a kereszténységet

Magyarország és Brazília hasonló megközelítést alkalmaz a világpolitikában dilemmát jelentő kérdésekben: egyetért a migráció elleni fellépés ügyében és elfogadhatatlannak tartja a keresztényekkel szembeni diszkriminációt.

KÜLFÖLD

Brutális szertartással emlékeztek nagypéntekre - Képgaléria

A világ számos pontján megemlékeztek Krisztus keresztre feszítéséről.

INSIDER

Orbán Viktor: A keresztény kultúra minden erő forrása

A keresztény kultúra nélkül nincs szabadság és nincs európai élet sem - mondta a kormányfő.

HARCÉL

Gulyás Gergely: A migráció Európa lerombolásának eszköze

A 21. század a lelkekért folytatott küzdelem ideje lesz; nem annyira a fizikai értelemben vett háborúké, hanem a szellemi abszolutizmusra törekvésé - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Századvég Alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény

RIPOSTER

A magyarság a kereszténység mellett dönt

Orbán Viktor március 15-i beszédében azt mondta, hogy keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában. A kormányfő gondolatával kapcsolatában végzett egy gyors felmérést a Nézőpont Intézet.

HARCÉL

Migránsügyben nem alkuszik a kormány

Sem a magyar kormány, sem a Fidesz nem köt kompromisszumot a migráció ügyében, illetve Európa és az európai keresztény kultúra megvédésének kérdésében, ezekhez mindenáron ragaszkodik.

KÜLFÖLD

A migráns bűnözőket ki kell toloncolni

Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és egyben a saját nép másikra kicserélését jelentené.

RIPOSTER

Orbán Viktor: Magyarország segít az üldözött keresztényeknek

Orbán Viktor miniszterelnök és helyettese, Semjén Zsolt kedden díszebéd keretében tárgyalt a világ egyik legrégebbi keresztény közösségének vezetőjével, Jusszef Abszi melkita görögkatolikus pátriárkával Budapesten, a Karmelita Kolostorban.

KÜLFÖLD

Egyre több keresztényt ölnek meg világszerte a vallása miatt

A keresztények üldöztetése világszerte egyre nagyobb méreteket ölt. Tavaly 40 százalékkal több kereszténnyel végeztek a vallása miatt, mint egy évvel korábban.

KÜLFÖLD

Az egyházat is bevetik a migráció jobb színben való feltüntetéséhez

A katolikus egyházat gyalogként használják egy alaposan megtervezett sakkjátszmában, hogy radikálisan megváltoztassák az európai nemzetek keresztény identitását a tömeges bevándorláson keresztül - mondta Athanasius Schneider püspök egy interjúban.

KÜLFÖLD

Kötelező lenne a keresztek kifüggesztése Bajorországban

A bajor keresztény egyház is üdvözli a bajor miniszterelnök azon felvetését, miszerint minden közintézményben ki kellene függeszteni a falra egy keresztet.

KÜLFÖLD

Mégis kínos a Lidlnek a kereszténység - Ismét retusáltak!

Vallási érzékenységre hivatkozva tüntették el katolikus templom képéről a keresztet.

RIPOSTER

Orbán Viktor: Nem akarunk félni, betonkockák mögött élni karácsonykor

Nem akarjuk, hogy bárki kereszteket tüntethessen el, hogy lányainkat, asszonyainkat félteni kelljen. Orbán Viktor karácsonyi gondolatai.

SZTÁRDZSÚSZ

Óriási változás Meghan Markle életében, mit szól ehhez az anyja?

Nagy döntést hozott közelgő esküvője előtt Harry herceg szerelme.

KÜLFÖLD

Migránsgyerekek miatt tiltották ki a Jézuskát egy bécsi iskolából

Egy osztrák iskola diákjainak szülei egy napilaptól kértek segítséget, mert tűrhetetlennek tartják, hogy az iskola vezetői az intézménybe járó migránsgyerekek miatt minden olyan rendezvényt megtiltanak, átneveznek, ami a keresztény hagyományokhoz köthető.

KÜLFÖLD

Iszlámot erőltetnének a keresztényekre Franciaországban

Megkezdődött a harc a kereszténységért, miután a legfelső bíróság döntött. Tüntettek is a városban, miközben a polgármester békésebb, jogi úton szeretné rendezni az aggasztó konfliktust, amely ijesztő kezdetként igen messzire vezethet...

KÜLFÖLD

Ezért válnak kereszténnyé a migránsok

A menedékkérelmek elbírálása hosszú időt vesz igénybe, és legtöbb esetben a migránsok elutasításával ér véget - ezt akarják most kijátszani a kereszténységet választó csapatok.

HŰHA

Sátánista világsztár ellen harcol Szikora Róbert

Marylin Manson alig egy hónap múlva újra hazánkban koncertezik.