KÜLFÖLD

Sokan az utcára kerülnek, míg a migránsoknak hotelszobákat bérelnek

A görög kormány azt tervezi, hogy a tél beköszöntével hotelszobákban és tengerjáró hajókon helyezi el a migránsokat.
  • Szerző: WM

Giannis Balafas görög bevándorlásügyi államtitkár egy rádióinterjúban szükségesnek nevezte az intézkedést. A hatóságok számára az okozza az egyik legnagyobb problémát, hogy az országban a legtöbb menekülttábor túlzsúfolt. A Leszbosz és Számosz szigeteken a helyzetet egyenesen kritikusnak nevezték a szakemberek. Görögországot több európai uniós jelentésben is bírálták, amiért nem biztosít megfelelő ellátást a menekültek számára.

A megújított migrációs program keretében ezért azt tervezi a kormány, hogy télen hotel szobákat és tengerjáró hajókat bérelnének a migránsok elszállásolásának megoldásának érdekében. A görög lakásokban egyébként már közel 20 ezer menekült él egy uniós program keretein belül, amely 30 ezer migráns befogadását támogatja. Eközben sok görög a pénzügyi válság következtében hamarosan elveszítheti otthonát: a bankok ugyanis heteken belül megkezdik az árveréseket - írja a voiceofeurope.com.

Hajléktalan görögök százai nézhetik végig, hogy a kormány fényűző szállásokat biztosít a migránsoknak, míg nekik télre még menedéket kell találniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?