KÜLFÖLD

Roham a határon: 10 percenként fognak el egy migránst

Az elmúlt egy évben összesen 56132 illegális határátlépőt tartóztattak fel az Egyesült Királyság déli részén - tehát tízpercenként egy ember akadt fenn a hálón.
  • Szerző: KF

A friss statisztika pedig csak azokról a migránsokról szóló adatokat tartalmazza, akiknek nem sikerült bejutniuk az országba, több ezer ember azonban könnyen kijátszhatta a hatóságokat.

 

A legtöbb migráns újra Calais felől próbál bejutni az országba: bár a spontán sátortábort, a Dzsungelt októberben felszámolták, tavasz végére tömegesen szivárogtak vissza a kikötővárosba az Egyesült Királyságba vágyó migránsok. De sokan próbáltak még Dunkirk kikötőjén keresztül, illetve Lille-ben, Párizsban és Brüsszelben is sokan szálltak fel az Eurostar vonatjaira.

Alp Mehmet, a Migration Watch UK szóvivője szerint az illegális migrációval meg lehetne küzdeni, de kéne hozzá forrás és politikai akarat. Ez azonban az Egyesült Királyságban hiányzik.

A statisztika is alátámasztja, amit eddig is sejteni lehet: a legnagyobb rohamot nyáron tapasztalták a határőrök – és az idei nyárra sem túl rózsásak a kilátások.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?