KÜLFÖLD

Rejtélyes sziget emelkedett ki az óceánból a Bermuda-háromszögnél

Bolygónkon sehol sem számít különlegesnek egy új sziget születése, kivéve talán egy helyet, a hajó és repülőgép eltûnésekről elhíresült Bermuda-háromszöget.

Az Egyesült Államokban, egy észak karolinai szigetnyúlvány mellett szinte a semmiből nőtt ki  egy kis sziget a Bermuda-háromszög tőszomszédságában. Egy helybéli, Janice Regan, aki elvitte az unokáját a frissen született földdarabra, azt mondta, hogy még sosem látott hasonlót, hogy egyik napról a másikra jöjjön létre egy ekkora sziget.

A hatóságok a kíváncsiskodók biztonsága miatt kiadtak egy közleményt, amelyben az áll, hogy nem biztos, hogy jó ötlet megközelíteni, illetve kikötni az új szigeten, mivel a hullámok kiszámíthatatlanok körülötte. Ráadásul az azt alkotó homokzátony is elég labilis, és olyan hamar elnyelheti a tenger, amilyen gyorsan kiemelkedett onnan. Továbbá aggódnak, hogy az emberek át akarnak majd úszni az új szigetre, mivel a környező víz tele van cápákkal és medúzával.

Az új minisziget állítólag tele van kagylóval, ezért Shelby (kagyló) néven kezdtek el a helybéliek hivatkozni rá. A rengeteg puhatestű miatt pedig a helyi biológusok nem tartják elképzelhetetlennek, hogy nagyon hamar bizonyos madárfajok vagy nagyobb testű emlősök jelennek meg a szigeten.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?