KÜLFÖLD

Melegekről és transzneműekről szól az új kötelező tantárgy

2019 szeptemberétől minden iskolában kötelező lesz a gyerekeket a melegek vagy éppen a transznemûek elfogadására nevelni - ennek azonban nem mindenki örül.
  • Szerző: KF

Megosztó javaslatot fogadott el a brit parlament, a szülők háborúba kezdtek a liberális aktivistákkal.

A társadalmi elfogadást megcélzó órák a szexuális és nemi diverzitást fogják bemutatni az általános és középiskolákban, minden esetben a gyerekek korának megfelelő módon. Az ötlet aktivistáktól indult, de végül az oktatási minisztérium is felkarolta. A tanórák lényege az lesz, hogy felhívják a diákok figyelmét a különböző felállású családok, párok létezésére és ezek elfogadására.

A tervezet még nem végleges. Az általános iskolákban még csak érintőlegesen foglalkoznak a kérdéssel a „társadalmi tolerancia” órákon, az azonos nemű párok, családalapítók témaköre kerül csak elő, míg a középiskolások már ennél jóval részletesebben ismerkedhetnek meg az LMBTQ-csoportba tartozók életével. Az ötletgazdák célja az elfogadáson alapuló társadalom kiépítése.

Az azonban már biztosnak látszik, hogy ezek az órák kötelezőek lesznek, a szülők semmilyen kifogással nem mentethetik fel alóla gyerekeiket. Néhány iskola már önkéntesen elkezdte a tolerancia irányába igazítani egy-egy óráját, de ez csak olyan osztályokban történt meg, ahol erre a szülők is nyitottak voltak. A konzervatívabb családok azonban dühösen fogadták az új javaslatot, sokan kikeltek a liberális elképzelés „perverzitása” miatt.

A tanórák emellett egy újabb jelenséggel is foglalkoznának: felhívnák a középiskolások figyelmét az interneten vadászó pedofilok és más netes zaklatások jelentette veszélyre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?