KÜLFÖLD

Koronavírus: ez a hét ritka tünet is a fertőzés jele lehet

A fertőző vírus új, megdöbbentő hatásait fedezték fel egy amerikai egyetem kutatói.
  • Szerző: Ripost

Az év eleje óta tombol a koronavírus-járványa, világszerte egyre több országot ledöntve a lábáról. Az orvosok és kutatók pedig gőzerővel azon dolgoznak, hogy egyre jobban feltérképezzék a vírust és megtalálják az ellenszerét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A koronavírus-fertőzés leggyakoribb tünetei mellett pedig több társproblémát is feljegyeztek, amik kevésbé jellemzőek a fertőzésre. Nemrég Amerikában a kigyógyultak körében végzett felmérés alapján hét olyan tünetre derült fény, amik eddig ismeretlenek vagy kevésbé ismertek voltak.

Köhög 02

Fotó: Pixabay.com

Az indianai egyetem orvosi karán dolgozó Natalie Lambert vezetésével végzett kutatás közel 1600 fő megkérdezésével zajlott.

A kérdőív során a fertőzötteknek azokról a panaszaikról kellett számot adni, amiket a fertőzés során hosszabb ideig tapasztaltak magukon.

A listából pedig az alábbi hét új tünetet gyűjtötték össze: herpesz; repedezett és száraz ajkak; fülzúgás; nyelvfájdalom; véletlenszerű szagok, melyeket valójában nem érezni; a látómezőben lebegő foltok és végül ájulás.

A szakértők azonban felhívták a figyelmet, hogy ezek a problémák nem minden koronavírus-fertőzöttnél jelentkeznek, sőt ritkák! Vagyis ezen tünetek jelentkezése esetén nem kell azonnal koronavírus-fertőzöttségre gyanakodni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?