KÜLFÖLD

Holtan találták a cellájában a 15 éves lány kegyetlen gyilkosát

Abdul D. 2017 decemberében féltékenységből egy konyhakéssel megölte volt barátnőjét egy – a németországi Kandelben található – drogériában. A rendőrség közlése szerint az elkövető most a börtöncellájában vetett véget életének.
  • Szerző: WM

Testi sértés és emberölés bűntette miatt nyolc és fél évre ítélte tavaly szeptemberben a német bíróság Abdul D.-t. Az ügyben eljáró bíró a fiatalkorúaknak járó kedvezményes büntetést szabta ki. Az afgán migráns ugyanis következetesen azt vallotta, hogy 2002-ben született, vagyis állítása szerint 16 éves lehetett a gyilkosság elkövetésekor. A szakorvosi vizsgálatok azonban arra a következtetésre jutottak, hogy a bevándorló már 20 éves is elmúlhatott 2017 decemberében. A bíró szerint nem volt bizonyított a kormeghatározás, ezért inkább a migráns állítását fogadta el, mint az orvosok véleményét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyilkosságért elítélt migráns
Fotó: AbdulD

Ez a vita azonban mára már oka fogyottá vált, Abdul D. ugyanis a cellájában öngyilkos lett. A hatóságok közlése szerint egy évvel az ítélet után a migráns felakasztotta magát, és a reggeli ellenőrzés során talált rá egy fegyőr. A német Bild című napilap megkereste az afgán fiatal ügyvédjét, aki tőlük tudta meg, hogy mi történt védencével.

Elszomorít a hír, a hatóságoktól eddig hivatalos értesítést nem kaptam. Azzal tisztában voltam, hogy vannak a börtönben problémái, de hogy ezek miatt az életét venné, azt nem hittem volna

– nyilatkozta az ügyvéd.

És ezeket olvastad már?