KÜLFÖLD

Harckocsik, útakadályok, kommandósok Drezdában: Merkel ellen tüntettek

Emlékezetes marad a német egyesülés idei örömünnepe, amelyből csak az öröm hiányzott.
  • Szerző: SZM

Szomorúak a németek. Már az egyesülés napját sem tudták békében megünnepelni. Persze eleve tévedés volt az eseményt Drezdában megtartani, hiszen ott alapították meg a PEGIDÁ-t, a legerősebb bevándorló-ellenes mozgalmat.

Ráadásul a hétvégén megjelentek a német hadsereg harckocsijai a város utcáin, közöttük egy Leopárd tank is.

 A Szászország tartományi fővárosának egyik jelképeként számon tartott Miasszonyunk-templomban rendezett ökumenikus istentiszteletre érkező politikusokat - köztük Angela Merkel kancellárt és Joachim Gauck államfőt - egyebek mellett a "nemzetáruló", a "Merkelnek mennie kell" és a "takarodj" felkiáltásokkal fogadta egy csoport demonstráló.
   
  A drezdai belvárosban 4 kilométer hosszan állítottak fel kerítéseket, és elhelyeztek 1400 darab kéttonnás betonakadályt is, hogy megelőzzék a franciaországi Nizzában júliusban történt teherautós ámokfutáshoz hasonló terrorcselekményeket. A városban több mint 2500 rendőr teljesít szolgálatot.
   

Persze már az előjelek sem utaltak békés ünnepre. Néhány nappal korábban egy mecsetnél és egy konferenciaközpontnál robbantottak ismeretlenek. A Merkel bevándorlással kapcsolatos politikája elleni tüntetők törtek és zúztak Drezdában, akik három rendőrautót is felgyújtottak.

 

Forrás: RT.com

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?