KÜLFÖLD

„Ha a családunkkal akarunk karácsonyozni, lépni kell” – Németországban szigorítani akarnak a járványügyi szabályokon

További szigorítások bevezetését fontolgatják Németországban.
  • Szerző: Ripost

Alexander Dobrindt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) Bundestag-beli parlamenti frakcióvezetője a járványügyi szabályok szigorítását sürgeti Németországban. Mint mondta, ha a családjaikkal szeretnének „egy többé-kevésbé normális karácsonyi ünnepet”, akkor mindenképp lépni kell, „további korlátozásokra van szükség”.

AFP

Pénteken Németországban újabb negatív rekord született, egy egész kisvárosnyi embernél mutatták ki a fertőzést, 24 óra alatt 23 648 embert regisztráltak koronavírussal. A szombati adatok ennél már valamivel kedvezőbbek, „csak” 22 964 új beteget találtak. Ezzel 902 528-ra nőtt a koronavírusban megbetegedettek száma.

Németországban jelenleg az éttermek, kocsmák bezártak, csak házhozszállítással dolgozhatnak, egyszerre legfeljebb tíz ember találkozhat, ők is csak akkor, ha maximum két háztartásban élnek. A turisztikai szálláshelyek csak kötelező üzleti utakra adhatnak ki szállásokat. Bezártak a színházak, a mozik és a koncerttermek is. Az iskolák és óvodák ugyanakkor nyitva maradtak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?