KÜLFÖLD

Gyorsan szedi áldozatait a járvány, 7 halottja van már tőlünk délre

Nem csak hazánkban jelent hatalmas problémát az influenza. Horvátországban több ezer fertőzött van, ráadásul nem kíméli az embereket a szörnyû vírus. Heten már belehaltak a fertőzésbe, az oltóanyag pedig elfogyott!
  • Szerző: Ripost

Mint a %% már megírta, Magyarországon megkezdődött az influenzajárvány. Múlt héten több, mint 19 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Ám a járvány nem csak hazánkban jelent problémát, déli szomszédunknál még rosszabb a helyzet. Horvátországban már 9 ezer ember fordult orvoshoz, de jelentések szerint ennek sokszorosa lehet valóban fertőzött. Ráadásul a horvátoknál már halálos áldozatai is vannak a járványnak. 

„December óta csaknem kilencezer influenzás beteget regisztráltak, és már hét halálos áldozata is van a járványnak”

– nyilatkozta Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ vezetője.

A szakember szerint az utóbbi tíz év legnagyobb járványa van most Horvátországban, amely még 8 hétig is eltarthat magas intenzitással. Hozzátette, hogy a megbetegedések többségéért az influenza A vírus a felelős, amely veszélyesebb a tavalyi vírustípusnál.

A horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) szerint az idei influenzaszezonra csupán 350 ezer oltóanyagot rendeltek, amely már decemberre elfogyott, így nagy bajban vannak azok, akik védőoltást szeretnének beadatni maguknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?