KÜLFÖLD

Fel akarta robbantani a római Szent Péter bazilikát egy migráns

Bombatámadást tervezett a római Szent Péter bazilikában december 27-re egy 20 éves szomáliai migráns, akit az olasz hatóságok a déli Bari városában vettek őrizetbe.
  • Szerző: Ripost

A férfi a strasbourgi terrortámadást követően a testvérének nevezte azokat, akik Allah nevében keresztényeket gyilkolnak.

Kiderült: a szomáliai migráns szülőhazájában tagja az Iszlám Állam helyi szervezetének.

Olaszország legnagyobb bazilikájában, a nyugati keresztényég legfontosabb szimbólumában akart robbantásos merényletet végrehajtani a karácsonyi ünnepek alatt Moshin Ibrahim Omar, akit az olasz terrorizmus ellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) emberei Bari utcáin vettek őrizetbe még december 13-án.

A hírt Francesco Giannella ügyész jelentette be és  megerősítette annak  a  letartóztatását.

Régóta megfigyelés alatt állt, mivel az olasz hatóságok tudták róla, hogy az Iszlám Állam egyik szomáliai sejtjének tagja volt. Mobiltelefonját, számítógépét és otthonát is ellenőrzés alá helyezték: internetes bejegyzéseiben a terrorizmust és a hírhedt terrorszervezetet éltette.

A férfi december eleje óta több alkalommal is arról írt és beszélt, hogy bombát kell elhelyezni Olaszország összes templomában.

Moshin Ibrahim Omar december 27-re tervezte a merényletet. Az olasz hatóságok bevált módszerének bizonyult ismét a közösségi oldalak és a terroristagyanús személyek folyamatos megfigyelés alá helyezése.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?