KÜLFÖLD

Éves keresetüket kaphatják meg havonta segélyként a migránsok Németországban

A Bild címû német lapban megjelent véleménycikk szerint nemcsak azért mennek tömegesen a migránsok Németországba, mert béke van, hanem azért is, mert sokan annyi zsebpénzt kapnak az államtól egy hónapban, amennyiért hazájukban egy évig kell dolgozniuk.
  • Szerző: WM

Megközelítőleg 110 ezer forintnak megfelelő eurót kap minden migráns, aki Németországban nyújt be menedékkérelmet. Teljesen mindegy, hogy a szíriai háború elől menekülő emberről van szó, vagy egy afrikai gazdasági migránsról, a 344 euró minden esetben jár. Bár a német kormány nemrégiben tíz euróval csökkentette ezt a szociális juttatást, még így is a világ nagy részében álomszerű jövedelemnek számít.

Gondoljunk csak bele, hogy kinek ne lenne vonzó a semmittevésért cserébe kapott 344 euró, amikor Szenegálban például átlagosan egy évig kell ennyi pénzért dolgoznia az embereknek.

Szakértők szerint a migránsok számára ez úgy hat, mintha Angela Merkel személyes meghívót küldene nekik, amiben azt írná, hogy gyertek nyugodtan hozzánk, majd mi megoldjuk az anyagi gondjaitokat. Sokan nem értik, hogy a német állam miért nem áll át arra, hogy a készpénz helyett természetbeli juttatásokkal segítse a migránsokat. Nagy probléma ugyanis például, hogy a migránsok az össze jelentős részét hazautalják otthon maradt rokonaiknak, akik ekkora összegből boldogan dúskálnak. A Bild cikkének összegzésében a szerző azt írja: felfoghatatlan, hogy az adófizetők pénzéből tízezer számra tartanak el olyan migránsokat is, akiknek már nem is lenne szabad az országban lenniük, de egyszerűen képtelenek a hatóságok kitoloncolni őket.

Ami máshol rémálomnak számítana, az Németországban a valóság. És ezen sürgősen változtatni kell.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?