KÜLFÖLD

Elképesztő rekordot döntöttek meg a német börtönök

Több német nagyvárosban vannak már olyan börtönök, amelyekben a rabok több mint fele külföldi.
  • Szerző: WM

A Rheinische Post nevű német lap 16 német tartomány igazságügyi minisztériumából kért be információkat, melyek szerint soha nem volt még ennyi külföldi a német börtönökben. Például Hamburgban és Berlinben a fogvatartottak több mint fele külföldi. Szászországban 2016-ban még csak 482 külföldi raboskodott, a legfrissebb számok alapján idén már 981-en vannak. A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb új elítélt Líbiából, Tunéziából, Grúziából, Lengyelországból és Csehországból érkezett Németországba.

Nagy az iszlamizálódás veszélye

Baden-Württemberg igazságügyi minisztere, Guido Wolf úgy fogalmazott, hogy a végrehajtási intézetekben különös figyelmet fordítanak az iszlamista hátterű foglyokra. A tárcavezető szerint a tartomány büntetési intézményeiben meredeken emelkedett a szélsőséges nézeteket való muszlimok száma.

Észak-Rajna-Vesztfáliában 5683 rab nem rendelkezik német állampolgársággal, közülük harminckettőt terrorszervezet alapításáért vagy támogatásáért ítéltek el. Másik három ember pedig azért került rácsok mögé, mert súlyosan erőszakos államellenes merényletre készültek.