KÜLFÖLD

Elképesztő rekordot döntöttek meg a német börtönök

Több német nagyvárosban vannak már olyan börtönök, amelyekben a rabok több mint fele külföldi.
  • Szerző: WM

A Rheinische Post nevű német lap 16 német tartomány igazságügyi minisztériumából kért be információkat, melyek szerint soha nem volt még ennyi külföldi a német börtönökben. Például Hamburgban és Berlinben a fogvatartottak több mint fele külföldi. Szászországban 2016-ban még csak 482 külföldi raboskodott, a legfrissebb számok alapján idén már 981-en vannak. A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb új elítélt Líbiából, Tunéziából, Grúziából, Lengyelországból és Csehországból érkezett Németországba.

Nagy az iszlamizálódás veszélye

Baden-Württemberg igazságügyi minisztere, Guido Wolf úgy fogalmazott, hogy a végrehajtási intézetekben különös figyelmet fordítanak az iszlamista hátterű foglyokra. A tárcavezető szerint a tartomány büntetési intézményeiben meredeken emelkedett a szélsőséges nézeteket való muszlimok száma.

Észak-Rajna-Vesztfáliában 5683 rab nem rendelkezik német állampolgársággal, közülük harminckettőt terrorszervezet alapításáért vagy támogatásáért ítéltek el. Másik három ember pedig azért került rácsok mögé, mert súlyosan erőszakos államellenes merényletre készültek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?