KÜLFÖLD

Ekkora a baj? Az Iszlám Állam sem engedi harcosait Európába utazni

Nagyon úgy tűnik, hogy a rettegett terrorszervezetet is elérte a koronavírustól való félelem. Bár korábban még ünnepelték a betegség megjelenését, most már az Iszlám Állam is arra hívja fel a harcosai figyelmét, hogy ne utazzanak Európába.
  • Szerző: WM

Az Al-Naba nevű hetilap az Iszlám Állam nevű terrorszervezet saját kiadványa. A legutóbbi szám utolsó oldalán az újság hangvételétől merőben eltérő tanácsok jelentek meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: YouTube

Gyakran moss kezet, köhögésnél és tüsszentésnél pedig tegyél valamit a szád elé!

– szól a felhívás. Úgy tűnik tehát, hogy az Iszlám Állam vezetői is rájöttek, hogy rájuk nézve is igen veszélyes lehet a vírusfertőzés. A terrorszervezet azt sem javasolja híveinek, hogy az egyébként terrorcélpontnak tekintendő Európába vagy Amerikába utazzanak, ezek ugyanis jelenleg a vírus terjedése gócpontjainak számítanak.

Az egészséges embereink ne menjenek ezekre a területekre, a betegek pedig ne térjenek haza!

– olvasható az Al-Naba figyelmeztető szövegében. Pár héttel korábban az iszlamisták még önfeledten ünnepelték a koronavírus megjelenését, ami szerintük pánikot és halált hoz a hitetlenekre. Az Al-Naba arról is írt korábban, hogy ez egy bizonyíték arra, hogy Allah támogatja a nem muszlim emberekkel szembeni hadviselésüket.

Az Iszlám Állam számára azonban komoly figyelmeztetést jelenthetett az a pár nappal ezelőtti hír, hogy a Hezbollah nevű libanoni terrorszervezet több vezetője is járványügyi zárlat alá került, miután megfertőződtek a koronavírussal. Feltételezhetően olyan iráni vezetőkkel érintkeztek korábban, akiknek az esetében szintén pozitív teszt született.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?