Létrehozva: 2020.12.07.

Egy szudáni migráns megpróbált felgyújtani egy francia kórházat, mert nem engedték be a látogatási tilalom alatt

A kórházi akció után pár hónappal személyautókat rongált meg az afrikai bevándorló, mert nem fogadták egy hajléktalanszállón.

Egy franciaországi kerületi bíróság jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, és elrendelte a kitoloncolását egy illegális szudáni migránsnak, aki augusztusban megpróbált felgyújtani egy avignoni kórházat, majd pár hónappal később több nagy értékű autót is megrongált bosszúból, amiért nem engedték be egy hajléktalanszállóra – írja a La Provence regionális francia hírportál.

A francia sajtóban csak Mohamedként bemutatott szudáni migráns még 2015-ben érkezett Franciaországba. A menedékkérelmét szinte azonnal elutasították, később pedig az kitoloncolását is elrendelte a bevándorlási hivatal. A jogerős végzését azonban öt év alatt sem sikerült végrehajtania az illetékes hatóságoknak. Hogy miért, azt nem tudni.

Mohamed vélhetően semmilyen integrációs, vagy menekülteket segítő programban sem vett rész, mivel az franciaországi tartózkodása alatt végig az utcán élt. Főleg kéregetésből szedte össze a mindennapi betevőjét.

A migránssal idén októberben foglalkozott először a helyi sajtó, amikor bekerült egy avignoni kórházba, ahol beleszeretett az egyik páciensbe. A gyógyulása után Mohamed visszament az egészségügyi intézménybe, hogy megkérje a kiszemeltje kezét, de a koronavírus-járvány miatt épp látogatási tilalom volt érvényben, a biztonsági őrök pedig az útját állták.

A történet főszereplője ezt eléggé zokon vette, ugyanis kiment a kertbe, összegyűjtött egy nagy halom avart, amit aztán kórház bejárata előtt meggyújtott. A lángokat szerencsére még időben sikerült megfékezni, anyagi kár nem keletkezett az épületben.

A szudáni férfi később azt mondta a rendőrségi vallomásában, hogy bosszút akart állni az intézményen, amiért nem engedték be. Ezt az ügyet végül egy figyelmeztetéssel megúszta.

Az első incidens után nem kellett sokat várni a másodikra: november 2-án Mohamedből újra előtör a piromániás hajlam, és több autót megpróbált felgyújtani egy hajléktalanszálló előtt, amiért telt házra és a járványra hivatkozva visszautasította az elszállásolását az intézmény. A gépjárművek közül egy teljesen kiégett, másik kettőben pedig csak kisebb kár keletkezett.

Ebben az esetben már nem finomkodott a bíróság Moheddel. Fél évre rács mögé küldték, a börtönbüntetés letöltése után pedig végleg el kell hagynia Franciaország területét. Az ügyészség egyébként jóval hosszabb időre börtönbe akarta küldeni, de az ítéletet hirdető bíró végül enyhítő körülményként értékelte azt az orvosi szakvélemény, mely szerint a migráns paranoid skizofréniában és üldözési mániában szenved.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek