Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.13.

Donald Trump szerint ilyen lenne a világ, ha ő maradt volna az elnök

A republikánus elnökjelölt hosszú interjút adott Elon Musknak, a világ leggazdagabb emberének. Donald Trump azt is elárulta, hogy mi lett volna, ha 2020-ban újraválasztják.

Az X közösségi oldal tulajdonosa és egyben a világ leggazdagabb emberének tartott Elon Musk interjút készített a republikánus elnökjelölttel, Donald Trumppal. A milliárdos egyébként a beszélgetés során kiemelte, hogy korábban demokrata pártinak tartotta magát, de a folyamatosan elhibázott amerikai politika miatt mára Donald Trump kampányának legnagyobb támogatója lett. 

Donald Trump Addresses The Faith And Freedom Road To The Majority Conference
Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje szerint ostobaság, hogy a jelenlegi amerikai elnök nem hajlandó tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.  Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

Véleménye szerint a Biden-adminisztráció nem tartotta meg a mérsékelt politikára tett ígéretét. Musk hozzátette, hogy szerinte Kamala Harris elnöksége egy radikálisabb irányba vinné az országot. Donald Trump ezzel egyetértve elmondta, hogy demokrata ellenfelét, Kamala Harrist radikálisnak és alkalmatlannak tartja, többek között, mert nem lép fel az illegális bevándorlással és a bűnözéssel szemben.

"Ostobaságot követett el Joe Biden"

A kétórás beszélgetés során természetesen az USA és a világ legégetőbb kérdései merültek fel. Így többek közt szóba került az illegális bevándorlás, a NATO előtt álló kihívások, az infláció, a magas energiaárak és a háborúk kérdése is. Utóbbiról Trump elmondta: reméli, helyreállítja a kapcsolatokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Megjegyezte: Putyin és Hszi Csin-ping kínai elnök „a legjobbak legjobbjai abban, amit csinálnak”. Ugyanakkor azt állítja, hogy állítólag az egyik beszélgetésük alkalmával óva intette az orosz vezetőt az Ukrajnával szembeni támadó akcióktól.

Azt mondtam Vlagyimir Putyinnak: Ne tedd ezt. Nem kellene ezt tenned, Vlagyimir. Ez volt az utolsó beszélgetésünk. Jól kijöttünk egymással. Remélem, hogy újra jól kijövünk vele. Az jó dolog lenne, nem rossz

– fogalmazott Trump a Ria Novosztyi szerint. Hozzátette, hogy szerinte az orosz elnök jó tárgyalópartner, míg a Fehér Ház jelenlegi vezetője, 

Joe Biden ostobaságot követett el, amikor nem volt hajlandó tárgyalni Oroszországgal, és hajlik afelé, hogy Ukrajna NATO-taggá váljon.

Oroszország legyőzte Németországot. Oroszország legyőzte Napóleont. Ukrajna nem a legkellemesebb helyzetben van

 

Trump elnöksége alatt nem lennének háborúk

A korábbi amerikai elnök az interjú során arra is kitért, hogy szerinte mennyivel másabb lenne a világ, ha nem Joe Biden ülne a fehér Ház ovális irodájában. Úgy látja, hogy ha 2020-ban őt újraválasztották volna, akkor Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát, nem érte volna támadás Izraelt. Ezen konfliktusok hiányában pedig az infláció sem szállt volna el rekordmagasságba. 

Trump emlékeztetett, hogy ő jó kapcsolatot ápolt az orosz, a kínai és az észak-koreai elnökkel is. De a folyamatos kommunikáció mellett ő kemény is volt velük, így már akkor sem engedte, hogy háborúig fajuljanak a dolgok. 

Vissza akar látogatni a merénylet helyszínére

A beszélgetés során felelevenítették azt a júliusi napot is, amikor a Pennsylvania állambeli választási gyűlésén merényletet kíséreltek meg Trump ellen. A korábbi elnök azt mondta, egyből tudta, hogy golyó suhant el a feje mellett. 

Az illegális bevándorlás mentette meg az életemet

- viccelődött Trump, aki ezzel arra utalt, hogy éppen a kivetítőn lévő, bevándorlással kapcsolatos adatokra pillantott, amikor a merénylő meghúzta a ravaszt. Mivel kicsit előrehajolt és elfordította a fejét, így a lövedék célt tévesztett. Trump azt is közölte, hogy a tervei szerint október közepén visszalátogat a helyszínre, ahol újabb kampánygyűlést tart majd. 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek