Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.24.

Drámai vallomás a világ leggazdagabb emberétől: a woke-vírus végzett a fiammal

Elon Musk szerint az orvosok lényegében becsapták, amikor azt kérték tőle, hogy írja alá a fia nem-váltó kezeléséhez való hozzájárulást.

Drámai vallomás hangzott el abban az interjúban, amit az amerikai Daily Wire nevű portálnak adott a világ leggazdagabb embereként számon tartott Elon Musk. Ebben ugyanis a legidősebb fiáról beszélt, aki 16 évesen úgy döntött, nőként éli tovább az életét. 

Elon Musk Betting On Tesla IPO To Fund Electric Car Maker
Egy fotó boldogabb időkből: Elon Musk 2010-ben akkori szerelmével, Talulah Riley-vel (színésznő) és ikerfiaival, Griffinnel (balra) és Xavierrel. A jobboldali helyes kisfiú azóta már nőként éli életét. Fotó: Bloomberg / GettyImages

Az 53 éves üzletember a beszélgetés során felelevenítette, hogy a koronavírus-járvány idején az orvosok azzal traktálták, hogy a tinédzser korú fia akár öngyilkos is lehet, ha nem írja alá a nem-váltó kezeléshez szükséges papírokat. Szerinte az orvosok szánt szándékkal becsapták, hogy aláírja a dokumentumokat - írja  Bild

Ez még azelőtt történt, hogy bármi fogalmam lett volna arról, mi történik. A Covid alatt nagy volt a zűrzavar, és azt mondták nekem, hogy Xavier öngyilkos lehet, ha nem megyek bele”. Lényegében elvesztettem a fiamat. A fiam, Xavier, halott... megölte a woke-vírus...

- fogalmazott Elon Musk, majd hozzátette, hogy megfogadta: 

elpusztítja a "woke-vírust". 

Egy Elon Musk önéletrajzban egyébként azt írták, hogy kezdetben optimista volt a milliárdos a transznemű fiával kapcsolatban, de az időközben Xavierből Jennává változott gyermek marxista nézeteket kezdett vallani, és megszakította a kapcsolatot az apjával.

Túllépett a szocializmuson, és igazi kommunistává vált, aki azt hiszi, mindenki gonosz, aki gazdag

olvasható a Musk-idézet az életéről szóló könyvben. 

Őrült LMBTQ-törvények miatt költözött el

A nemrég hatályba lépett LMBTQ-párti jogszabályok miatt Elon Musk úgy döntött, elköltözteti a milliárdos cégbirodalmát a liberális fellegvárnak számító Kalifornia államból. A dél-afrikai származású amerikai vállalkozó elmondása szerint már régóta gondolkodik a költözésen a kaliforniai jogi környezet miatt, ami most vált végleg elviselhetetlenné. 

Nagyon leegyszerűsítve a jogszabály megtiltja a kaliforniai tanároknak és iskolai alkalmazottaknak, hogy értesítsék a szülőket arról, ha a gyermeküknek megváltozik a nemi identitása, vagy nemváltáson gondolkodik. A jogszabályt azután szavazta meg a helyi törvényhozás, hogy több iskola is beszámolási kötelezettséget írt elő ezen a téren a pedagógusoknak. Kritikusok a szerint a szabályozás csorbítja a szülők alkotmányos jogait, ezért egyes civil szervezetek azt tervezik, hogy a bíróságon támadják meg a jogszabályt.

De mi is az a woke?

A woke az angol nyelv afroamerikai nyelvjárásból származó szó, melynek jelentése, hogy egy személy tudatában van a létező faji megkülönböztetésnek és diszkriminációnak. A 2010-es években a definíció már magába foglalt más társadalmi egyenlőtlenségi problémákat is, mint a szexizmus és a LMBT-személyek jogainak megtagadása. Ezek mellett az amerikai baloldal egyes politikájának összefoglalására is használták.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek