Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.18.

Őrült LMBTQ-törvények miatt elköltözteti cégbirodalmát Elon Musk

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatójánál végleg betelt a pohár.

Egy napokban hatályba lépett LMBTQ-párti jogszabály miatt Elon Musk elköltözteti a milliárdos cégbirodalmát a liberális fellegvárnak számító Kalifornia államból - jelentette a helyi sajtó. A dél-afrikai származású amerikai vállalkozó elmondása szerint már régóta gondolkodik a költözésen a kaliforniai jogi környezet miatt, ami most vált végleg elviselhetetlenné. 

Őrült LMBTQ-törvények miatt elköltözteti cégbirodalmát Elon Musk

A kifogásolt törvényt kedden írta alá Gavin Newsom, Kalifornia állam demokrata párti kormányzója. Nagyon leegyszerűsítve a jogszabály megtiltja a kaliforniai tanároknak és iskolai alkalmazottaknak, hogy értesítsék a szülőket arról, ha a gyermeküknek megváltozik a nemi identitása, vagy nemváltáson gondolkodik. A jogszabályt azután szavazta meg a helyi törvényhozás, hogy több iskola is beszámolási kötelezettséget írt elő ezen a téren a pedagógusoknak. Kritikusok a szerint a szabályozás csorbítja a szülők alkotmányos jogait, ezért egyes civil szervezetek azt tervezik, hogy a bíróságon támadják meg a jogszabályt.

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Emiatt a törvény és sok más, ezt megelőző törvény miatt, ami családokat és cégeket egyaránt támad, a SpaceX mostantól a kaliforniai Hawthorne-ból a texasi Starbase-be helyezi át a központját"

- fogalmazott közösségi oldalán Musk, hozzátéve, hogy nemrég személyesen mondta el azon véleményét Newsom kormányzónak, hogy az ilyen jellegű törvények arra kényszerítik a családokat és a vállalatokat, hogy elhagyják Kaliforniát a gyermekeik védelme érdekében.

Egy másik bejegyzésében Musk azt is bejelentette, hogy a tulajdonában lévő X közösségi platform székhelyét is átköltözteti Texas államba, mondván, megunta, hogy "erőszakos drogos bandákat kell kerülgetnie" amikor be- vagy kimegy a cég kaliforniai székházából.

Cégbirodalmának egyik ékkövét, a Tesla autógyártó vállalatot már 2021-ben átköltöztette Musk a kaliforniai Palo Altóból a Texas állambeli Austin városba. Igaz, a Tesla továbbra is Kaliforniában tartja fenn a „mérnöki központját”. A cég költöztetésével egy időben a milliárdos üzletember is megváltoztatta a lakcímét, és Texasba költözött.

Az év elején egyébként Musk a SpaceX cégbejegyzését is Texasba helyezte át Delaware államból, miután egy delaware-i bíró döntése érvénytelenítette Musk 56 milliárd dolláros kompenzációs tervét a Teslánál.

Musk bejelentései kapcsán fontos elmondani, hogy az üzletember az elmúlt években gyakran kritizálta a Biden-kormányt és a demokraták kultúrpolitikáját olyan kérdésekben, mint a transzneműek jogai és a bevándorlás.

A napokban egyébként Musk bejelentette, hogy hivatalosan is támogatja Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson, a kampányához pedig  havi 45 millió dollárral járul hozzá egy politikai akcióbizottságon (PAC) keresztül. Mindez azt jelenti, hogy a november 5-én esedékes választásokig összesen 180 millió dollárral (58 milliárd forint) támogatja a republikánus jelöltet. 

Musk felajánlása hatalmas lendületet adhat Trumpnak: a politikus eddig le volt maradva Joe Biden mögött az adománygyűjtési versenyben, ám a demokrata elnök támogatói az elveszített elnökjelölti tévévita óta egyre szűkmarkúbbá váltak, sokan pedig arra szólították fel, hogy lépjen vissza egy fiatalabb jelölt javára.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek