INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.25.

Te is furcsákat álmodsz? A tudatod üzen, méghozzá ezt

Félkarú szörnyek, különös jelenetek, vér. Sokféle rémálom létezik, amit az emberek átélnek alváskor. Az álmok a tudatalattink legmélyebb bugyraiba vezetnek minket.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Sokunkkal van úgy, hogy ha álmodunk, riasztó rémképek is előjönnek: szörnyek, üldözés vagy épp a mélybe, vízbe zuhanás. Ezeket rendszerint igyekszünk gyorsan elfelejteni, ám van, akiknél sokáig megmarad és szörnyű emlékké válik. Az álmoktól azonban nem kell félni: Illy Roland Tamás mágus és asztrológus társa, Horváth Diána szerint az álmokon keresztül üzen nekünk az univerzum. De vajon mit? Itt a nagy álomkörkép!

Rémálommal üzenhet nekünk a tudatalattink? /
Rémálommal üzenhet nekünk a tudatalattink? / Képünk illusztráció: LightField Studios

Felébred a tudatalattink

Aki olvasta, vagy látta a Harry Potter-sorozatot, találkozhatott a Roxfort varázslóiskola igazgatójának egyik mondatával: 

Álmainkban olyan világban járunk, ami csak a miénk

 – mondta Albus Dumbledore. Ezek szavak igazak az álmainkra: amikor álmodunk, a mágus szerint egy kapu nyílik a tudat, illetve a tudatalatti közt és bepillantást kapunk a tudatalattinkba.

„Kikapcsol a bal (logikus, gondolkodó) és bekapcsol helyette a jobb (tudatalatti) agyféltekénk. Ilyenkor olyan álmok születhetnek, amelyek üzeneteket hoznak a tudatalattinkból. Az álmok a mi személyes híradóink! Arról szólnak, hogy mi zajlik a nem tudatos énünkben, amikor ébren történnek velünk események” – mutatott rá a Ripostnak Tamás.

Gyógyítja a lelket

Sokan nem értik, mégis miért álmodunk furcsákat, vagy rémisztőeket. A mágus szerint ezektől az álmoktól nincs ok félni – az univerzum, és a „tudat feletti” énünk üzenni akar!

Az álom gyógyítja a lelket, oldja a feszültségeket és a keletkezett lelki blokkokat

- húzta alá a mágus, aki társával összegyűjtötte a legjellemzőbb álmokat, amelyek az embereket gyötörhetik. Fejtsd meg az álmod a nagy álomkörképpel!

Személyek megjelenése álomban
Ha ismerős a személy, akkor egy vele kapcsolatos dolgot, érzést szeretne a tudatalattink megoldani, ha pedig ismeretlen jelenik meg, akkor a bennünk fellelhető tulajdonságot, viselkedésmintát oldjuk, saját részünk az ismeretlen személy.

Üldözés
Fontos, hogy mi vagy ki üldöz – általában a saját félelmeink kezdenek üldözni és öltenek testet álmunkban valamilyen formában.  Ettől sokszor nem kell tartani! Ez egy üzenet, amit ha jól értelmezünk, képesek vagyunk a földi létben megoldani.

Vízzel álmodsz
Mindig érzelmeket fejez ki, ha kellemes, csendesnek tűnik a víz és annak morajlása, akkor pozitív, ha viharos, háborgó a víz, akkor feszültség jelenlétét jelenti.

Mélybe zuhanás
Ilyenkor a tudatalattink olyan dolgokra próbál fókuszálni az álmunkban, amit akarunk, de nem tudunk irányítani az életben. Ha lassú, kellemes érzés a zuhanás, akkor valamit elengedtünk.

Halottal álmodsz
Erős üzenetet hordoz. Ha távozás után látod a szeretted álmodban, az a lelked regenerálja a gyász ideje alatt. Így el tudod fogadni a szeretted halálát. Ha másféle halálról álmodsz, más környezetben, az változást mutat, egy újjászületést jelent az életedben.

A máguspáros szerint ezek az álmok iránymutatások és főként a visszatérő álmoknak van jelentőségük. „Ha valamit csak egyszer álmodunk, akkora jelentőséget nem kell tulajdonítani neki” – mondta Tamás.

Amit nagyon félelmetesnek és veszélyesnek érzünk, az nagyon kevés esetben jelent valóban veszélyt. 

Vannak kifejezetten jósló álmok, amikor is előre megálmodhatunk bizonyos történéseket, hogy azokat el tudjuk kerülni. Ilyenkor a saját tudat alatti énünk igyekszik segíteni nekünk, hogy megmeneküljünk valamiből, vagy a helyes irányt válasszuk!

 - zárta szavait a mágus. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek