KÜLFÖLD

Egy svéd mecset honlapja szerint a nők legfontosabb kötelessége, hogy kielégítsék a férjüket

Szomorú, de az ilyen, és ehhez hasonló esetek már egyre kevésbé ütik meg a svéd társadalom ingerküszöbét.

A szaúdi pénzügyi támogatással 2011-ben épült Göteborgi Mecset honlapján „Új Muszlim Útmutató” néven nemrég megjelent a muszlim hívek számára egyfajta iránymutatás a hétköznapi élethez

A bárki számára hozzáférhető útmutatásban, olyan állításokat fogalmaznak meg, mint például, hogy a nőknek az a feladata, hogy szexuális értelemben bármikor kielégítsék a férjüket, illetve, hogy csak abban az esetben hagyhatja el az otthonukat, ha erre előzetesen engedélyt kértek az uruktól – írja az angol nyelvű orosz Sputnik News a helyi sajtóra hivatkozva.

Göteborgi Mecset (twitter)

Egy muszlim nőnek minden körülmények között reagálnia kell a fogékonynak kell lennie a férje szexuális közeledésére. Erősen ajánlott, hogy ezt a kedvesen tegye vele szemben. Ha elutasítja a férje szexuális közeledését, akkor bűncselekményt követ el. Kivéve abban az esetben, ha erre erős indoka van, például menstruál, vagy nagyon beteg.” – olvasható az mecset honlapján.

A Göteborg Posten nevű helyi hírportál szerint a több oldalas iránymutatást Fahd Salem Bahammam helyi imám írta és 26 különböző nyelven publikálták. A mecset honlapján úgy hivatkoznak a dokumentumra, mint ami a korán elveit követi és több muszlim hittudós egyetértésével készült.

Az iránymutatás természetesen széleskörű felháborodást váltott ki a svédek körében. Rengetegek posztoltak a közösségi médiában arról, hogy elfogadhatatlan, ha egy vallási közösség olyan tanácsokat ír elő a híveinek, melyek felülírják a hatályos jogszabályokat.

A botrányra reagálva a Göteborgi Mecset sajtótájékoztatót tartott, amin Muhammad El Alti szóvivő azt mondta, hogy a mecset nem minden pontban osztja az „Új Muszlim Útmutató” ajánlásait. A webhely jó információkkal szolgál a muszlim hívek számára, de előfordul olyan értelmezés, amelyben nem egyezik az álláspontunk.„ – mondta El Alti.

És ezeket olvastad már?