Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.30.
Módosítva: 2024.04.30.

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

A legdurvább alvilágig vezetnek a szálak.

Hamarosan súlyos testi sértés kísérlete miatt ülhet a vádlottak padjára a hídpénz-botrány egyik főszereplője. A fővárosi számlagyárat irányító ügyvédet most azzal vádolják, hogy összeverette egyik haragosát. A támadók igazi alvilági nehézfiúk voltak, ráadásul egyiküket korábban a hírhedt „kötözős” rablóbanda tagjaként azonosították a hatóságok.

                                                                                                                      A letartóztatás (Forrás: NAV)

Nem akármilyen ügyben kezdődhet meg a Városházáig érő fővárosi számlagyár kulcsszereplőjének egyik büntetőpere. Az események egészen 2020-ig nyúlnak vissza, amikor azért gyanúsította meg Vig Mór ügyvédet a hatóság, mert egy elmérgesedett vita után verőlegényeket küldött felesége volt kedvesére.  

A két elkövetőt gyorsan megtalálták a rendőrök, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés kísérlete miatt. Viget a bűncselekmény megbízójaként azonosították, és felbujtás gyanújával őt is kihallgatták a nyomozók. Az eljárást végül idővel megszüntették, mert a hatóság szerint kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy az érintetteknek közük lenne a bűncselekményhez.

Az áldozat ebbe nem volt hajlandó beletörődni és pótmagánvádat terjesztett elő, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) befogadott, a tárgyalás pedig rövidesen kezdetét veszi

 

Hajszálon múlott a tragédia

A Magyar Nemzet birtokába jutott iratok szerint csak a szerencsén múlott, hogy a férfi a verés következtében nem szenvedett súlyos, maradandó sérüléseket. Viperával támadták meg,  a fején, a karján és a lábán is komoly sérüléseket szenvedett. Fontos körülmény, hogy mindkét támadó jól ismert az éjszakában, egyikük pár éve a „kötözős” rablóbanda tagjaként fogott el a rendőrség. A 2010-ben kezdődött és hét éven át tartó „kötözős” rablássorozat országszerte több települést érintett, fővárosi, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, valamint Baranya vármegyében is hasonló módszerrel elkövetett bűnesetek kerültek górcső alá. 

 

Veretes bűnlajstrom

A Magyar Nemzet által megismert hatósági dokumentumok szerint Vig haragosának másik támadója is igazi nehézfiú,  szintén ismert személy az alvilágban. Ráadásul a múltban rengeteg bűncselekményt írtak a férfi számlájára: zsarolás, lopás, kényszerítés, rongálás, súlyos testi sértés, emberölés előkészülete, lőfegyverrel való visszaélés, vesztegetés, csalás. Mindezekért a nehézfiú korábban hosszú börtönéveket kapott.

 

Fővárosi számlagyár

Persze mindez igazán akkor került reflektorfénybe amikor az exügyvédet tavaly novemberben egy adóhatósági razzia után őrizetbe vették, majd letartóztatták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot. Vig a gyanú szerint egy hatalmas méreteket öltő számlagyárat működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.  

Ezzel a botránnyal összefüggésben egy Hegedüs Dániel nevű ügyvédnél és a Lánchíd túlárazott felújítását is végző A-Híd Zrt.-nél is házkutatást tartott a NAV. Ne feledjük, Karácsonyék a 2019-es hatalomváltás után érthetetlen módon új közbeszerzést írtak ki a hídfelújításra. Ezek után a győztes A-Híd ötmilliárddal drágább ajánlattal nyert, mint amennyiért az előző városvezetés alatt végezte volna el a munkát. Hozzátesszük: Bajnai egyik bizalmasa egy hangfelvétel-leirat szerint arról beszélt, hogy a drágulás oka korrupció volt, hiszen jelentős összegek kerültek a projektből baloldali politikusok zsebébe. 

 

Készpénzzé változott a közpénz

Később az is napvilágot látott, hogy az A-Híd közel másfél milliárd forintot utalt 2020 novembere és 2022 júliusa között Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. 

Ebből a hatalmas összegből a médiában megjelent információk szerint továbbutaltak 900 millió forintot Vig magánszámlájára, illetve ügyvédi letéti számlájára. A gyanú szerint a továbbutalások a Vig Mórhoz köthető számlákra jellemzően ugyanazokon a napokon történtek, mint amely napokon az A-Híd Zrt.-től a pénzek a Sunstrike Kft.-hez érkeztek, az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról. Vig Mórt 2022 januárjában egy jogerős ítélete miatt eltiltották az ügyvédi hivatás gyakorlásától, emiatt stratégiát kellett váltani. Ezután vonták be a már említett Hegedüs ügyvédet az ügyletekbe, aki a saját ügyvédi letéti számlájára utalta a Sunstrike Hungary Kft.-hez érkező maradék összeget, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben. Mindezeket az információkat a Kehi nemrég nyilvánosságra hozott részjelentése is megerősítette.  

 

A Városháza lehetett a korrupciós pénzek végállomása

A hídpénz-botrány azután vett újabb fordulatot, hogy Budai Gyulánál jelentkezett egy titokzatos informátor, aki lerántotta a leplet a baloldal egyik legnagyobb korrupciós botrányáról. Az ismeretlen levélíró azt állította, hogy Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénzben felvett összegekkel. Az „elszámolás” a levélíró szerint a vállalkozás vezetője és  Vig Mór között zajlott. 

Ebből egyértelműen az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az exügyvédnek átutalt másfél milliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai szerint ráadásul a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel, illetve a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

A megismert adatok alapján nem volt nehéz rájönni, hogy a biztonsági cég az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. A biztonsági vállalkozás egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt. 

Összegezve tehát,  a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek a munkálatokat végző A-Híd tulajdonosaihoz kerülhettek vissza, ahonnan az összegek a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak. Az ügyben Budai Gyula feljelentése alapján a rendőrség hivatali vesztegetés gyanújával rendelte el a nyomozást, amit végül átadott a számlagyárügyben már hónapok óta eljárást folytató NAV-nak.

origo.hu

Bencsik András: Soha nem volt ilyen fontos a béke melletti kiállás

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

borsonline.hu

Exkluzív fotók: Berki Mazsi leendő anyósával és kislányával pózol

magyarnemzet.hu

Újabb orosz üzenet érkezett a Robert Fico elleni merénylet után

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

mandiner.hu

Összeomlott a Magyarország-ellenes narratíva – súlyos ára volt

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

mindmegette.hu

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Így gondozd az uborkát, ontani fogja a termést nyáron

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Az ukránok nem akarnak hazamenni Nyugat-Európából

POLITIK

Továbbra is csak ígérget Karácsony

POLITIK

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota

POLITIK

A Fidesz szavazói kitartanak, nem pártolnak el