KÜLFÖLD

Döbbenetes videó: híd alá szorult egy utasszállító repülőgép

Néhány centiméter szintkülönbség okozott hatalmas fennakadást Indiában.

Közúti híd alá szorult az indiai nemzeti légitársaság, az Air India egyik nemrég eladott Airbus A320-as típusú utasszállító repülőgépe egy Új-Delhihez közeli autópályán. A gépet elöregedés miatt nemrég selejtezték le, és épp a következő tulajdonosához szállították, amikor a szokatlan baleset bekövetkezett – írja a The Times of India internetes kiadása.

Sajtóbeszámolók szerint az újonnan 40 millió dollárba kerülő gépet darabokra szedték a könnyebb szállíthatóság érdekében. A külön rakományként utazó szárnyak és vezérsíkok a tervek szerint el is jutottak a címzetthez, a géptörzs azonban már nem volt ilyen szerencsés, az ugyanis elakadt egy gyalogos-felüljáró híd alatt.

Az incidensről készült telefonos felvételek tanúsága szerint pár centiméteres szintkülönbség okozta a bajt.

Hogy pontosan ki hibázott a géptörzs szállítása során, azt nem tudni, viszont az Air India és a delhi repülőtér egy közös nyilatkozatban teljesen elhatárolódott az ügytől, mondván, hogy a gép már nem az ő tulajdonukban van.

Meglepő lehet, de Indiában nem először fordult elő hasonló baleset. Két éve ugyanis egy bontásra váró Boeing 737-200-as utasszállító törzse szorult hasonló módon egy híd alá az India északkeleti részén található Durapur város közelében.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?