KÜLFÖLD

Döbbenetes videó: földön fekvő rendőröket rugdostak meg a migránsok Brüsszelben!

Az Európai Unió befogadó és toleráns fővárosában már semmilyen tekintélye sincs a rendőröknek...

Brüsszel egyik elővárosának rendőrkapitánysága elképesztő videót tett közzé a hivatalos Twitter-oldalán arról, ahogy két földön fekvő járőrüket többször felpofozza, rugdossa és megdobálja egy csapat bevándorló – írja a Metro Time belga hírportál.

A Belgium szerte nagy port kavart felvételen az látható, ahogy a rendőrök – ismeretlen okok miatt – megpróbálnak őrizetbe venni egy bevándorlót, aki ellenáll a hatósági intézkedésnek. Hosszas dulakodás után a rendőrök földre viszik a férfit, de az eseményeket szemlélő migránsok azonnal a „bajba” jutott társuk segítségere sietnek, hogy kiszabadítsák. Ekkor az egyikük raklapot dob a földön fekvő rendőrökre, másik a biciklijével veri hátba az egyiket, többen pedig megrugdossák őket.

„Hogyan kéne a munkáját végeznie a kollégáinknak egy ilyen helyzetben? Mit gondolsz, Pascal Smet és Benjamin Dalle? Kollégáinknak másképp kellett volna cselekednie ebben a szituációban?” – tették fel a költői kérdést a videó leírásában a rendőrök.

Ezzel a kommentárral vélhetően Bejamin Dalle flamand ifjúsági és médiaügyi miniszter egyik múlt hónapban tett nyilatkozatára reagáltak, amiben a politikus arról beszélt, hogy a rendőrök gyakorta brutálisan lépnek fel a bevándorló hátterű belgákkal szemben. Pascal Smet flamand oktatási miniszter pedig azt találta mondani nemrég egy televíziós interjúban, hogy a rendőröknek inkább „más megközelítést” kellene keresnie a brutalitás helyett, amikor a migránsokkal szemben intézkednek.

És ezeket olvastad már?