KÜLFÖLD

Csomagtartóban utazók haltak meg az autópályán történt balesetben

Szíriai migránsokat csempésző autó szenvedett balesetet a szlovén autópályán. A csomagtartóba bújt migránsok közül ketten életüket veszették.
  • Szerző: WM

A szlovén rendőrség tájékoztatása szerint Ljubljanából Olaszország felé tartott az az autó, amelyben összesen nyolc szíriai migránst szállított egy bosnyák embercsempész. Az illegális bevándorlók azonban nem érték el úti céljukat, mivel a szlovéniai autópályán balesetet szenvedtek. Az AFP hírügynökség úgy tudja, hogy a sofőr egyelőre tisztázatlan körülmények között elvesztette az irányítást a jármű felett. Mint kiderült, a kocsi csomagterében három szíriai migráns utazott, a baleset során ketten életüket vesztették, harmadik társukat pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A 42 éves bosnyák sofőrt még a helyszínen őrizetbe vették a rendőrök.

A férfit tiltott határátlépéssel és embercsempészettel gyanúsítják. Nem ez az első eset, hogy illegális bevándorlók halnak meg Szlovéniában, miközben éppen Nyugat-Európába próbálnak eljutni. Egy hónapja szintén egy szíriai migráns hunyt el, amikor az egyik határ menti erődben eltévedt, a kimerültségtől összeesett, majd az éjszaka folyamán halálra fagyott. Nyáron pedig két migráns halt meg, miközben próbáltak átkelni a Horvátország és Szlovénia határa közelében fekvő, erős sodrású Kolpa-folyón.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?