KÜLFÖLD

Brutális módon toboroz öngyilkos merénylőket az Iszlám Állam

Sok merénylőnek nincs választása: a migránsokat pécézték ki a terroristák.
  • Szerző: KF

Az Iszlám Állam sosem szűkölködik öngyilkos merényletre kész tagokban – most kiderült, hogy ez nem véletlen. A terroristák ugyanis Európába tartó, reményvesztett migránsokat kényszerítenek gyilkolásra. A dzsihádisták a migránsok családjával tartják sakkban a jelölteket.

 

A toborzási módszerről egy pakisztáni migráns mesélt. Aftab jelenleg Olaszországban várja, hogy elbírálják menedékkérelmét, de a másfél évvel ezelőtti líbiai szörnyű napokra még mindig emlékszik. Itt várt több tucat társával együtt egy hajóra, amely átszállítja őket Európába. A csempészek azonban összejátszottak a terroristákkal.

Aftabékat egy migránstáborba zsúfolták, ahol megjelentek a terroristák: 24 ezer fontot (8,5 millió forintot) ajánlottak mindenkinek, aki hajlandó Európában végrehajtani egy öngyilkos merényletet. A pénz nagy részét az akció után a migráns családja kapja meg. A terroristák a csalásra is gondoltak, ezért azzal fenyegettek minden önként vállalkozót, hogy amennyiben végül mégsem robbantja fel magát a tömegben, végeznek a családjával.

Aftab azt mesélte, hogy mikor ő várt az átjutásra, akkor éppen Olaszország volt a terroristák célpontja, a migránsoknak olasz nagyvárosokban kellett volna felrobbantaniuk magukat. A célpont azonban akár migránscsoportonként változhat, így a hatóságok nehezen állapítják meg, melyik jelentkezőt hova irányítják.

Mint a férfi mondta, a terroristák nagyon rámenősek voltak: ha nem vállalták az akciót, verték, rúgták őket. Sokszor nem adtak nekik enni és inni se, hogy azt érezzék: csak a robbantással menekülhetnek. Soha nem a migránsok keresik a terroristákat, mindig a dzsihádisták környékezik meg a menekülőket. Az Iszlám Állam katonái minden esetben abban reménykedtek, hogy csak lesz valaki a tömegben, aki már minden reményét feladta, és hajlandó belemenni az üzletbe. A többségük a szabadulásért cserébe igent mond, de a csempészhajón meggondolja magát.

De a tömegben mindig van egy-egy ember, aki több ártatlan meggyilkolásán keresztül akar jobb jövőt biztosítani a családjának…

Az Iszlám Állam pedig Líbiában különösen könnyű helyzetben van: az ország az Arab Tavasz óta állandó belháborúktól szenved, és hiába van a hatalom a kormány kezében, a fegyver a rendőrségnél és a különböző milíciáknál van. A soraikba pedig sok terroristatoborzó vegyül – akik a legváratlanabb pillanatokban keresik fel a reményvesztett migránsokat.

És ezeket olvastad már?