KÜLFÖLD

Betiltaná a bevándorlást a Dán Néppárt egészen 2025-ig

Ezzel nem csupán az évi körülbelül 4000 új migránstól szabadulnának meg, de még 300 millió eurót is meg tudnának spórolni.
  • Szerző: SZM

Bár Dániában nagyon jó színvonalon élnek az emberek, idejében felismerték a tömeges migráció veszélyeit. 2014-ben a jobboldali koalíció leváltotta a szociáldemokratákat, és azóta mindent megtesz azért, hogy amennyire csak lehet, csökkentse a bevándorlók számát. Akkor erősödött meg a Dán Néppárt (DF), amely most, a júniusban esedékes választások előtt új javaslatot tett.

Eszerint

Dánia betiltaná a bevándorlást, egészen 2025-ig. Ezzel nem csupán az évi körülbelül 4000 új migránstól szabadulnának meg, de 300 millió eurót is meg tudnának spórolni.

„Nem akarjuk, hogy az elkövetkező években az emberek menedékjogot kérjenek Dániában. Ez azt jelenti, hogy ha egy békés országból, tipikusan Németországból érkezik valaki a dán határra, akkor azt kell mondani neki, hogy kérjen menedékjogot Németországban”- magyarázta a Néppárt elnöke, Kristian Thulesen Dahl.

Szerinte ez a terv nem sérti sem a schengeni megállapodást, sem a
dublini rendeletet. A Dán Néppárt szerint, ha ismét helyzetbe kerülnek a mostani választásokon, és a leendő kormány is elfogadja a javaslatukat, a megtakarított 300 millió euróból 220 milliót a kiegészítő nyugdíjak emelésére fordítanának.

Forrás: Voiceofeurope

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?