KÜLFÖLD

„Anya ne hagyj meghalni” – az életéért könyörgött a 4 éves beteg kisfiú

Az orvosok felelőtlensége és tévedései miatt borzalmas kínokat kellett átélnie egy ártatlan kisgyermeknek. Az édesanya nem tudott rajta segíteni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Borzalmas tragédiát kellett átélnie egy kisfiú családjának, miután két napos fejfájás és magas láz után orvoshoz fordultak. Az édesanya hiába kérte a kezelőorvost, hogy vegye komolyabban az aggodalmait, könyörgése süket fülekre talált…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Annak ellenére, hogy Sheldon vérképének az eredményei azt mutatták, fertőzésben szenved, az orvosok úgy gondolták, hogy állapota már annyira javult, hogy elengedjék.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A kisfiú szüleinek legrosszabb rémálma vált valóra, miután Sheldon Farnell életét vesztette. Az otthonában a fiatal Sheldon váratlanul összeomlott, fájdalmai miatt könyörgött édesanyjának, hogy ne hagyja meghalni.

A szülők értesítették a kisfiú orvosát és visszaszállíttatták a kórházba, ám akkor már késő volt. Az intenzív osztályon néhány óra elteltével életét vesztette.

„Rövid életének utolsó napján a fiam könyörgött, hogy ne hagyjam meghalni. Egy négyévesnek sem szabadna tudni a halálról. Kisfiam pedig tudta, hogy szembe kell néznie vele. Kértünk segítséget. Próbáltam gyógyszert szerezni a fiamnak, könyörögtem, hogy nézzenek rá. De nemet mondtak, hagyták meghalni Sheldonomat” – nyilatkozta a Daily Mail oldalának megtörten az édesanya, Katrina Farnell (25).

Az még egyelőre nem világos, hogy mi miatt betegedett le, de az egyértelmű, hogy halálát egy „elsöprő” vérmérgezés okozta, amit a fülfertőzése eredményezett.

„Megszakadt a szívem, van egy hatalmas lyuk az életemben, amit már soha nem lehet betölteni” – tette hozzá a gyászoló édesanya. A kezelőorvosa később beismerte, hogy nem kezelte helyénvalóan Sheldon betegségét, annak súlyosságához mérten.

A kisfiú orvosa egész életében bánhatja hanyagságát

Dr. Lawson belátta, hogy nem szabadott volna családjához hazaengednie a kis Sheldont, ha megvárta volna az utolsó vizsgálatainak az eredményét, nyilvánvalóvá vált volna számára, hogy antibiotikum kúrára van szüksége. Később azért nem értesítette a szülőket, hogy azonnal vigyék vissza a gyermeket, mert azt gondolta, úgyis visszajönnek, ha rosszabbul lesz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?