KÜLFÖLD

„Nem reagált, a bőre szó szerint kék volt” – az apa arra ébredt, hogy a kisfia nem lélegzik

Az édesapának nem volt ideje pánikba esni, azonnal elkezdte kisfia újraélesztését. Napok óta rosszul érezte magát a kisgyerek.
  • Szerző: Ripost

A szülők legrosszabb rémálmát kellett átélnie egy kisgyermekes édesapának. Jonny Sands és kisfia együtt aludt el a boltoni westhoughtoni otthonuk nappalijában a kanapén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Apa és fia az esti moziest után hajtották álomra együtt a fejüket, miután a kisgyerek az előző napokban rosszul érezte magát.

Fotó: Facebook

Másnap reggel azonban Jonny arra ébredt, hogy kisfia nem lélegzik, semmire sem reagál és bőre már kékes árnyalatot kezdett felvenni. Pánik helyett azonban a 38 éves férfi azonnal cselekedett, megkezdte az újraélesztését, miközben feleségének kiáltott, hogy azonnal hívjon mentőt.

„Arra ébredtem, hogy Josh a földön hever, nem reagált semmire, a bőre szó szerint kék volt” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra az édesapa.

„A pupillái teljesen kitágultak, és nem lélegzett. Amikor ellenőriztem, nem volt pulzusa, ezért azonnal elkezdtem az elsősegélynyújtást. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy ha csak tíz perccel később ébredek, akkor már nem tudok rajta segíteni” – tette hozzá.

Az édesapának sikerült megmenteni egyetlen gyermekét

Az újraélesztés sikeres volt, de miután a kisfiú magához tért, rohamai kezdtek lenni. A szülők már nem tudtak mit tenni, de szerencsére a mentősök közben megérkeztek és átvették az életmentést. Az orvosok továbbra sem biztosak abban, hogy mi okozta Josh hirtelen megbetegedését, leginkább agyhártyagyulladásra gyanakodnak.

„Azt mondták, hogy hősök vagyunk, és hogy megmentettük az életét. Én csak hálás vagyok, hogy minden úgy alakult ahogyan. Ha őszinte akarok lenni, megdöbbentő, hogy nem estem pánikba és alkalmazni tudtam a tanultakat” – árulta el az édesapa a Manchester Evening Newsnak.

Pár napig még megfigyelésre benntartották a kisfiút a kórházban, de nemrég hazatérhetett családjához. Az orvosok bizton állították, hogy ha az apa nem kezdi meg akkor az elsősegélynyújtást, akkor gyermeke biztosan meghalt volna.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?