KÜLFÖLD

Az orvosok is megdöbbentek, rejtélyes betegséggel született a baba

Soha nem látott agydaganattal született nemrégiben egy kislány, akinek a szülei és az orvosai is értetlenül állnak a különös tünetek és betegség előtt. Mindannyian reménykednek benne, hogy a kisbaba felépülhet.
  • Szerző: emta

Orvosi rejtély: senki nem tudja, milyen agydaganata van a kéthetes kislánynak. Addison Faith Richburg 33 hétre született Charleston-ban, Dél-Karolinában.

 A kislány betegsége orvosi rejtély, egy soha nem látott agydaganattal született. Brandy 33 hetes terhes volt, amikor úgy érezte, mintha elment volna a magzatvize. Nagyon megijedt, elkezdte nézegetni az interneten, hogy mi lehet a gond. Nem érzett fájdalmat vagy görcsös összehúzódásokat, de felhívta ápolónő barátnőjét, aki rábeszélte, hogy azonnal menjen orvoshoz. A kórházban a szülésznő javaslatára elvégeztek egy MRI vizsgálatot, írja a Daily Mail.

A vizsgálat kimutatta, hogy a születendő baba fejmérete nem egyezik a terhesség idejével megegyező mérettel, annál jóval nagyobb. Nem 33, hanem 39 hetesnek felel meg. Brandyt azonnal átvitték a Dél Karolinai kórházba, és ott újra megvizsgálták. Kiderült, hogy az agyban folyadék halmozódott fel. Ezt követően azonnal császármetszést hajtottak végre.

Addy 2,4 kg-mal, és 17 cm-el született. A születést követően diagnosztizálták, hogy a kislánynál az agyalapi törzsön képződött egy daganat, és az termel folyamatosan folyadékot. Elmondták a szülőknek, hogy ez gyógyíthatatlan agydaganatnak tűnik, amely rendszerint idősebb gyerekeknél fordul elő, és a diagnosztizálástól számított kilenc hónap a várható élettartam.

Eltelt több mint két hét, és Addy szülei kétségbeesve várják, hogy a kislányon el tudják végezni a biopsziát, amikor kiderül, mi okozta a daganatot. Közben az MRI vizsgálat szerint az egyik oldalon egy kicsit csökkent a daganat mérete, ami viszont felülírja a korábbi megállapításokat. Kezdetben úgy gondolták, hogy egy ritka és nagyon agresszív daganatról van szó, amely az agytörzs alján található. Ez gyógyíthatatlan lenne: nyomást gyakorol az agy azon területére, amely a légzésért, a vérnyomásért és a pulzusszámért felelős.

"Az volt a legrosszabb, hogy nem mozdult, teljesen élettelennek látszott. Az arcában nem volt szín – magyarázta az édesanya, Brandy. - De másnap reggel a dolgok kezdtek megváltozni, és visszatért az élet a kislányom arcára."

Az agyban felhalmozódott víz több problémát is okoz, például nyomja a gerincvelőt, ami miatt Addy nehezen tud mozogni. Most szteroidokat kap, ami viszont megviseli a szívét, és minden nap folyadékot szívnak le a fejéből. Újabb vizsgálatok eredményeként határozzák meg, hogy, mikor tudnak biopsziát venni a tumorból, és akkor kiderülhet, mi okozta a daganatot.

A szülők, nagyon hálásak az orvosoknak, hogy életben tartják a kis Addy-t, és bíznak benne, hogy a kislány esélyt kaphat az életre.

És ezeket olvastad már?