KÜLFÖLD

Az amerikai hatóságok 180 napon belül nyilvánosságra hozzák az UFO-aktákat!

Legkésőbb fél év múlva mindenki betekintést nyerhet az azonosítatlan repülő jelenségekről szóló kormányzati jelentésekbe.

Donald J. Trump leköszönő amerikai elnök – néhány nap halogatás után – vasárnap aláírta a kormányzati intézmények 2021-es finanszírozásáról szóló, jelentős gazdaságélénkítő intézkedéseket tartalmazó törvényt, elhárítva ezzel a kormányzat év végi részleges leállásának veszélyét.

Bármi meglepő, de a 2300 milliárd dollár sorsáról döntő, 5593 oldalas tervezetben nem csak a jövő évi kormányzati költségvetés részletszabályairól született döntés, hanem a hírhedt UFO-akták sorsáról is. A törvényben ugyanis feketén-fehéren arra utasították a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA), a Védelmi Minisztérium (USDOD) és a hasonló kormányzati ügynökségek vezetőit, hogy a törvény elfogadásától számított 180 napon belül nyújtsanak be jelentést a kongresszusi hírszerző és fegyveres szolgálatok bizottságának az azonosítatlan légi jelenségekről, tehát az UFO-aktákról, hogy nyilvánosságra hozhassák azokat – írja a Fox News.

A szenátus hírszerzési bizottságának elnöke, Marco Rubio által bekért jelentéseknek tartalmaznia kell a nem azonosított, de megfigyelt légi tárgyak, valamint az azonosítatlan jelenségekről szóló adatok részletes elemzését.”

A jelentésnek ezen felül tartalmaznia kell „az FBI adatainak részletes elemzését, mely az Egyesült Államok légterébe behatoló azonosítatlan repülő tárgyakról szól.”

A védelmi minisztérium szóvivője, Sue Gough a The New York Postnak elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a 2021-es pénzügyi évre vonatkozó finanszírozási törvény részeként jelentést kell tenniük az amerikai UFO-észlelésekről. Sue szerint minden további nélkül eleget tesznek majd ennek a kötelezettségüknek.

Donald Trump amerikai elnök egyébként június közepén azt mondta egy televíziós interjú során, hogy „érdekes információk birtokában van a roswelli földönkívüliekről szóló történetekkel kapcsolatban, de ezekről nem beszélhet nyilvánosan.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?