törvény

59 találat
INSIDER

Vége a baloldali pártok milliárdos trükközésének

A kormánypártok kedd este nyújtottak be törvénymódosító javaslatot.

KÜLFÖLD

Az iszlamista tálibok elrendelték a bolti próbababák lefejezését

Az iszlám vallási törvényekre hivatkozva hozták meg a nyugati szemmel értelmetlennek tűnő döntést.

INSIDER

Nagyot kaszálnak a kutyagyárak az ünnepek előtt – így működnek

Európa legerősebb állatvédelmi törvényét szavazta meg nemrég a magyar Országgyűlés. Nem véletlenül: a karácsonyi ajándékozási időszak paradicsom a profithajhász kutyaszaporítók számára.

KÜLFÖLD

Törölték az „anya” szót a skót törvényekből, szerintük már a férfiak is szülhetnek

A zöld-szocialista skót kormány egy befolyásos LMBTQ-lobbiszervezetnél akart jó ponton szerezni a bizarr döntéssel.

KÜLFÖLD

Nem vicc: több millió amerikai autótulajdonost kell megtanítani tankolni a hőség miatt

Amerikában rengeteg furcsa, olykor értelmetlen jogszabályt találni az állami szintű törvények között. Oregonban például hatóságilag tilos önállóan autót tankolni, amit az elmúlt évtizedekben annyira magától értetődőnek vettek a helyiek, hogy a többség meg

INSIDER

Áder János aláírta a gyermekek védeleméről szóló törvényt

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvény kihirdetését, miután értékelése szerint a törvény 18 év felettiek alkotmányos jogait nem korlátozza, a 18 év alattiak védelmére vonatkozó alkotmányos kötelezett

KÜLFÖLD

Elmebaj: Az amerikai baloldal nemi egyenjogúságot követel a töréstesztbábuknak

Az amerikai államadósság történelmi csúcson, az üzemanyagárak egekben, az infláció évtizedes rekordokat döntöget, de a Demokrata Párt szerint ezeknél vannak sokkal fontosabb kihívások az országban. Például a személyautók töréstesztjéhez használt bábuk nem

INSIDER

Felháborító: a baloldal a védelmébe vette a pedofilokat, nem támogatják a törvény szigorítását

A magyar társadalom egységesen felsorakozott a kabinet törvényszigorító terve mögött, de a baloldal nem volt hajlandó erre, a propagandasajtójuk és a baloldali hátország védelmébe vette a pedofil bűnözőket.

INSIDER

Rövid pórázra fogják azokat, akik önhibájukból nem fizetnek tartásdíjat – nagy változások lesznek 2022-től

Magyarországon nagyjából 300 ezer családból hiányzik az édesanya vagy az édesapa. A gyermekével szembeni kötelezettségeit sok szülő elhanyagolja.

POLITIK

Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz

Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz az Országgyűlés elé jövő héten a gyermekek védelméért és az elkövetők súlyosabb büntetéséért – közölte a Fidesz frakcióvezetője kedden Facebook-oldalán.

POLITIK

A koronavírus-törvény meghosszabbításáról szavaz a parlament

Az Országgyűlés ma szavaz a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról.

KÜLFÖLD

Jogállam: az amerikai óriáscégek zsarolással akarják megváltoztatni a választási törvényeket

A 2020-as elnökválasztást követően helyi és szövetségi szinten is parázs vita alakult ki a választási törvények módosítása körül Amerikában. Egyes tagállamok, például Georgia törvényhozása már meg is változtatta a voksolásra vonatkozó szabályokat, ami nem

KÜLFÖLD

Kemény lépéssel akadályoznák meg dánok a párhuzamos társadalmak kialakulását

A skandináv ország a párhuzamos társadalmak kialakulásának szeretné elejét venni a radikális döntéssel.

KÜLFÖLD

Az amerikai baloldal olyan választási törvényt fogadott el, amivel örökre bebetonozhatják a győzelmüket

A törvény elfogadása előtt 20 állam főügyésze minősítette alkotmányellenesnek a jogszabályt.

SZTÁRDZSÚSZ

Varga Viktor: Aki ilyet tesz, annak nincs helye a társadalomban

A fiatal énekesnek határozott véleménye van az állatvédelemmel kapcsolatban. Ő is szeretné, ha szigorítanának az ide vonatkozó törvényeken.

SZTÁR

Letöltendő börtönbüntetést kér a bűnösökre Schobert Norbi

Norbi az elsők között válaszolta meg az Állatvédelmi Konzultáció 13 kérdését és bízik benne, hogy hamarosan a törvény teljes szigorával sújtanak majd le az állatkínzókra.

SZTÁRDZSÚSZ

L.L. Junior szigorúbb fellépést sürget

A rapper nagy örömmel fogadta a napokban indult állatvédelmi nemzeti konzultáció hírét, hiszen ő is úgy véli, reformokra van szükség ezen a területen.

KÜLFÖLD

Az amerikai hatóságok 180 napon belül nyilvánosságra hozzák az UFO-aktákat!

Legkésőbb fél év múlva mindenki betekintést nyerhet az azonosítatlan repülő jelenségekről szóló kormányzati jelentésekbe.

KÜLFÖLD

A svéd kormány meleg párok összeadására kötelezné a rabbikat és az imámokat

A svédországi muzulmán és zsidó vallási vezetők vallásszabadságuk megsértésének nevezték a szocialista-zöld kormány legújabb törvényjavaslatát.

INSIDER

Erre koccintunk! Többféle sör és üdítő lesz a vendéglátóhelyeken

A törvényalkotási bizottság már elfogadta és kedden a parlament asztalára kerül az a javaslat, ami megtiltja a kizárólagos forgalmazást előíró szerződést a sör és az üdítő forgalmazásakor. Így a vendéglátóhelyeken legalább kétféle gyártó üdítőitalait és s

INSIDER

Breaking: elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

A kormány dönthet a veszélyhelyzet megszüntetésének dátumáról, kormányülés szerdán lesz. Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmenet

INSIDER

Az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-törvényt

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

INSIDER

Az ellenzék a koronavírus mellé állt

A képviselők 4/5– e kellett volna ahhoz, hogy holnap dönteni tudjanak a koronavírus- törvényről. Az ellenzék nem értette meg az összefogás jelentőségét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben

KÜLFÖLD

Itt a vég! A skótoknak befellegzett

A 888.hu hírportál értesülése szerint Skóciában teljes értékű szavazati jogot kaptak a bevándorlók. A skótoknak ezek szerint végleg elment az eszük.

KÜLFÖLD

Markánsan lépnek fel az oroszok: Kitoloncolnák a veszélyes és a fertőző migránsokat

A HVG.hu értesülése szerint elkészült az a törvénytervezet, amely lehetővé tenné a veszélyes betegségekkel fertőzött migránsok kitoloncolását.

INSIDER

Igaza volt a magyar tanárnak, hogy illegálisan fegyvert vett?

Okozhat-e halálos áramütést a villanypásztor, és a tolvaj üldözése is jogos védelemnek számít-e? Azt vizsgálja a Kúria szakértői csoportja konkrét ügyeken keresztül, hogy a bírók mikor fogadják el jogosnak az önvédelmet. Legfőbb megállapításaikat a napokb

KÜLFÖLD

Körülmetélés miatt meghalt egy tizenkét éves egyiptomi lány

Az orvos körülmetélést hajtott végre külső női nemi szervén, annak ellenére, hogy a gyakorlat büntetendő az észak-afrikai országban.

POLITIK

Áder János helyre tette a főpolgármestert

Az elmúlt napokban élénk vita alakult ki az új társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról szóló törvény társadalmi hatásáról, többek között Karácsony Gergely főpolgármester fordult azzal a kéréssel az államfőhöz, hogy ne írja alá a jogszabályt.