KÜLFÖLD

Amerikában megvertek egy veterán rendőrt, mert Trump-szavazó

A megtámadott férfi nem nem haragszik az elkövetőre, inkább sajnálja, hogy ilyen gyűlölet van benne a másként gondolkodókkal szemben.
címkék:

Tennessee államban fővárosában, Nashville-ben épp a születésnapnapját ünnepelte egy belvárosi kocsmában Daniel Sprague nyugalmazott rendőrjárőr, amikor egy nő minden előjel nélkül odalépett hozzá és teljes erejéből arcon vágta – írja a Breitbart.

Az ismeretlen elkövető minden kétségeset kizáróan azért támadt, mert az éppen 50 éves Daniel egy „Make Fifty Great Again”, azaz tegyük ismét naggyá az 50 éves kort feliratú sapkát viselt, ami erősen hajaz Donld J. Trump 2016-os, „Make America Great Again” elnökválasztási kampányszlogenéhez.

(facebook)

„Egyszer csak mögém lépett egy ismeretlen nő és teljes erőből arcon vágott, majd letépte a fejemről a sapkát és azt üvöltötte: ”Hogy merszed ehhez?„ Szerintem gyűrűt viselt, vagy egy kulcs lehetett a kezében, mert a egy csontig hatoló, mély sérülést okozott az arcomon. Egészen egyszerűen szörnyű, hogy az emberek nem vállalhatják fel nyilvánosan a politikai véleményüket, mert az nem egyezik meg másokéval. Az emberek különböző véleményen vannak a világ dolgairól, de ez nem jogosít fel senkit egy ilyen támadásra.” – fogalmazott News4 helyi televíziós hírcsatornának Daniel.

Az esettel kapcsolatban Donald J. Trump amerikai elnök legidősebb fia, az Ifjabb Donald Trump is megszólalt. A 42 éves ingatlanbefektető azt írta a Twitter-oldalán, hogy egy ilyen, vagy ehhez hasonló esetben egy árva szót sem szól és lapít az amerikai főáramú média, persze, ha egy demokrata szavazót támadtak volna meg a politikai véleményéért, akkor napokig ettól lenne hangos a nyilvánosság.

címkék:
És ezeket olvastad már?