KÜLFÖLD

A migránsok kitoloncolása az esetek többségében sikertelen

Tavaly Németországban 57 ezer kitoloncolást terveztek végrehajtani a hatóságok, ám az esetek több mint felében ez meghiúsult. Az illegális bevándorlók többsége elrejtőzik a rendőrök elől.
  • Szerző: WM

Évek óta egyre több kitoloncolási kísérlet zárul sikertelenül Németországban. Nem volt ez másképpen 2019-ben sem, amikor a tervezett 57 ezer migránsból 32 ezret nem tudtak kitoloncolni az országból. A friss hatósági jelentések szerint 29 ezer esetben azért volt sikertelen az eljárás, mert a hivatalos szervek nem találták a bejelentett tartózkodási helyén a keresett migránst.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A maradék háromezer esetben az elutasított menedékkérelmű bevándorlók ellenállást tanúsítottak, vagy a repülőgépek pilótái tagadták meg biztonsági okokra hivatkozva a migránsok szállítását. Érdekes adalék, hogy 2018-ban szintén 57 ezer migránst terveztek kitoloncolni a német hatóságok, akkor azonban „még csak” 26 ezer volt a sikertelen kísérletek száma.

Képünk illusztráció
Fotó: Michael Kappeler / Getty Images

A hatóságok azt állítják, hogy a kudarcok egyik legnagyobb oka az, hogy nincs elég hely a kitoloncolási őrizeteseknek. Sokkal több illegális bevándorlót lehetne kitoloncolni Németországból, ha a rendőrök kitoloncolási őrizetbe tudnák venni a migránsokat, onnan ugyanis már nem nagyon tudnák elkerülni az eljárást. Ennek hiányában azonban a bevándorlók el tudnak rejtőzni a hatóságok elől.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?