KÜLFÖLD

A brüsszeli öngyilkos merénylő öccse képviseli Belgiumot az olimpián

A 21 éves élsportoló "megszégyenülve és lesújtva" érzi magát bátyja tette miatt, de sportolói karrierjét nem hajlandó feladni testvére tette miatt.
  • Szerző: Ripost

Fura helyzet állt elő Belgiumban: a brüsszeli reptéren öngyilkos merényletet végrehajtó Najim Laachraoui testvére, Mourad egy Brüsszelben élő takewondo élsportoló.

A 21 éves fiatalember tavaly megnyerte az izraeli Nyílt Taekwondo bajnokságot Ramle-ban, 2020-ban pedig belga színekben szeretne indulni az olimpián.

Mourad és családja már évek óta nem tartja a kapcsolatot az öngyilkos merénylő Najimmal, akit ráadásul bomba-készítő szakértőnek tartottak, egyes források szerint ő kivitelezte a robbanószerkezeteket a Párizsban tavaly novemberben végrehajtott merényletekhez is. A sportoló elmondása szerint 2013 februárjában a Facebookon keresztül megpróbálta felvenni testvérével a kapcsolatot, hogy rábírja a hazatérésre Szíriából, de nem tudta elérni.

Mourad az áldozatok családjainak azt üzente, együtt érez velük, ő és családja pedig “megszégyenülve és lesújtva” érzi magát bátyja tette miatt.

 

 

És ezeket olvastad már?