RIPOSTER

A veszélyhelyzet 11. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról.
  • Szerző: Buster

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sajnos újabb koronavírussal-fertőzött betegek haltak meg, így 6-ra emelkedett a vírus halálos áldozatainak száma. Egy 65 éves és egy 75 éves magyar nő hunyt el.

Emellett 16 főre emelkedett a betegségből gyógyultak száma.

Karanténban 115 személyt tartanak. A mintavételek száma pedig 4443-ra nőtt.

koronavírus 01

Fotó: Pixabay.com

A koronavirus.gov.hu oldalon kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

 

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY A VILÁGON

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 307280-ra nőtt vasárnap reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 13049, és 92375 ember meggyógyult.

Elindult az adományvonal

Elindult a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani.

A magyarok újabb nagy eredményt értek el

Korábban már sikerült izolálni a koronavírust, most pedig sikerült meghatározni a vírus teljes genetikai kódját is. Ez azért fontos, mert valós időben nyomon követhető, hogy a vírus hogyan és milyen mértékben változik.

Melyek a koronavírus-fertőzés egyértelmű tünetei?

Nagyon sokan szeretnék tudni, melyek is a koronavírus-megbetegedés legjellemzőbb tünetei. Ebből a cikkünkből minden kiderül.

További híreink a témában:

Országos tisztifőorvos: mindent meg kell tenni a járvány lassításáért!

>> Egy negyvenes éveiben járó beteg súlyos állapotban van

>> Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon

>> Az operatív törzs péntek délutáni tájékoztatóján arra kérték az embereket, hogy akinek enyhe tünetei vannak, maradjon otthon, telefonon hívja a háziorvost

>> Az Összefogás Magyarországért Facebook-oldalon megjelent egy remek videó, amiből remélhetőleg mindenki megérti, miért kell kerülnünk a tömeget, a társas érintkezéseket

>> Elkezdte a szájmaszkok gyártását egy magyar állami cég

>> Százas nagyságrendekben érkeznek lélegeztetőgépek

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?