INSIDER

Elkezdte a szájmaszkok gyártását egy magyar állami cég

A megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Kézmű Nonprofit Kft. első körben 30 ezer maszkot készít.
  • Szerző: Ripost

Az állami tulajdonú cég zuglói üzemében megtartott sajtótájékoztatón Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az első legyártott maszkokat a legveszélyeztetettebb korosztályt gondozó idősotthonokba, a bentlakóknak, illetve a személyzetnek juttatják el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A politikus elmondta, hogy a különleges élethelyzetben a kormányzatnak kötelessége minden olyan kapacitás felkutatása, ami elősegíti az ország öngondoskodását.

Ebben a helyzetben kérték fel a cégcsoportot arra, hogy gyártási folyamatainak áttekintésével keresse meg a védőeszközök előállításának lehetőségét.

Arról is szólt, hogy a társaságnál dolgozó megváltozott munkaképességű emberek tudják, hogy milyen fontos a társadalom támogatása. A védőeszközök gyártásával pedig most ők nyújtanak támogatást a társadalom számára - mondta az államtitkár.

Budapest, 2020. március 20.
Egészségügyi maszkokat gyártanak a megváltozott munkaképességû embereket foglalkoztató Kézmû Nonprofit Kft. dolgozói a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a cég budapesti telephelyén 2020. március 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Csizi Péter, az országszerte 136 telephelyen, 9 ezer embert foglalkoztató KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport ügyvezető igazgatója közölte, hogy akár napi 30 ezer maszk előállításához is rendelkeznek megfelelő gyártói kapacitással.Ugyanakkor a legyártható mennyiség a rendelkezésre álló alapanyag függvénye – tette hozzá.

Közlése szerint, a lehetőségeik áttekintése során találtak háromezer méternyi egészségügyben használt alapanyagot, amelynek felhasználásával négy telephelyen és 100 varrónővel, első körben 30 ezer higiéniai kendő gyártását kezdték meg.

Ugyanakkor hétfőtől megduplázzák a gyártási kapacitást és az anyagbeszerzőig, technológusaik folyamatosan úton vannak a megfelelő alapanyagok megvásárlása érdekében.

Ennek köszönhetően újabb háromezer méternyi alapanyag érkezett be a társasághoz – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a cégnél készülő két rétegű szájmaszkok textil alapanyagból készülnek. Ez azt jelenti, hogy moshatóak, vagyis többször felhasználhatóak. – tette közzé a koronavirus.gov.hu

 

És ezeket olvastad már?